TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

S’alliberen sis exemplars de tortuga careta a la platja del Serrallo

Són exemplars procedents dels nius que l’any passat se van localitzar a la platja de l’Alfacada, a Sant Jaume d’Enveja

La platja del Serrallo de Sant Jaume d’Enveja ha acollit l’alliberament de sis tortugues careta (Caretta caretta) del niu trobat l’estiu passat, amb la participació de personal de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Cos d’Agents Rurals, la Fundació CRAM, la Universitat de Vic i les entitats i persones voluntàries que han col·laborat en tot el procés.

El mes de juliol de 2021 se van localitzar dos nius a la platja de l’Alfacada en un espai de dues setmanes, els dies 9 i 22, cosa que fa pensar que es tractaria d’una mateixa mare que hauria fet dues postes. En tots dos casos, la zona escollida era una zona de platja molt baixa i plana fàcilment inundable. Per evitar que les pluges poguessin afectar els nius, es van traslladar a la platja del Serrallo, a poc més d’un quilòmetre de distància.

La temporada de cria de la tortuga careta arrenca a començaments de juny i es perllonga fins a finals d’octubre. Les mares solen fer els nius entre mitjans de juny i finals de juliol, i les cries comencen a emergir a partir de començaments d’agost fins a mitjans o finals d’octubre. Tot i que enguany les altes temperatures feien pensar en una temporada forta i avançada, de moment no s’ha detectat cap niu a la costa catalana. Este endarreriment també s’ha observat en altres punts del Mediterrani occidental com ara el sud d’Itàlia, on la incidència està sent molt més baixa. En el cas que qualsevol persona trobe indicis de nidificació a les platges (ja sigue una femella a la sorra, rastres o cries), és important donar avís immediat al telèfon d’emergències 112 i no molestar, tocar o fotografiar amb flash els animals ni trepitjar-ne els rastres.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects