TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

S’ajustarà la cotització dels autònoms per recaptar un 50% més, segons elEconomista.es

El nou model s’implementarà al 2022

Segons el portal d’economia elEconomista.es, el govern espanyol està treballant en la reforma del Reta (Règim Especial de Treballadors Autònoms. És el sistema pel qual es gestionen les aportacions dels autònoms a la Seguretat Social.)

La cotització per ingressos reals arribarà al 2022 i no serà una pujada general de les quotes, sinó que els treballadors que treballen pel seu compte i i sobrecotitzen, veuran reduïda la seua aportació. D’altra banda, els que paguen una quota inferior aportaran més. Segons els càlculs del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, uns 2,1 milions de treballadors pagarien menys i 700.000 haurien d’augmentar els pagaments.

Segons les operacions de l’equip d’elEconomista.es, amb 1.416,60 euros mensuals, que correspon a 1,5 cops la base mínima de cotització actual, la nova fórmula faria pagar 433,48 euros en lloc dels 288,99 que correspondrien amb el model actual.

El govern recaudarà un 50% més d’ingressos: 5.055,95 milions d’euros en cada exercici. Degut a la crisi de la covid-19, el president de l’Associació Representant d’Autònoms ha declarat que un 50% de les persones que treballen per compte propi no podrà seguir amb el model de negoci un cop s’acaben les ajudes del govern espantol. 191.924 autònoms baixaran la persiana en els pròxims mesos al conjunt d’Espanya.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects