L’Espai Sénia Jove posa en valor el retorn al territori després de formar-se a fora
Tornar al poble després de sortir a formar-se fora. Esta és la idea que vol transmetre l’Espai Sénia Jove, que avui engega el projecte Referents. Ho fa amb una xerrada a les 18:00 h, una trobada amb Robert Benet i Marina Gil sota el títol De la gran ciutat al cor del poble: històries de joves que tornen a treballar a casa. La iniciativa vol dixar clar mitjançant estes converses que és possible formar-se professionalment fora del territori, en ciutats com Tarragona, Barcelona o Madrid, i establir-se de nou a l’Ebre per desenvolupar-hi una carrera.
El projecte naix de la inquietud tant d’Aleix Marcoval Gavaldà com de la regidora d’Ensenyament, Susanna Querol Gavaldà. Marcoval forma part de la cooperativa Terram, que gestiona l’Espai Sénia Jove. Treballant plegats, han detectat que “hi ha una necessitat d’apropar als joves i al poble les experiències d’altres joves que han marxat a formar-se a fora i han tornat a desenvolupar la seua vida aquí, al poble. Com vivim en una zona rural, sempre tendim a pensar en gran i en anar-nos-en a treballar a Barcelona, però aquí també pots tirar endavant un negoci, per exemple”, explica Marcoval.
Els ponents que enceten la iniciativa són Robert Benet, enginyer elèctric que ha decidit establir-se de nou al poble per aportar el seu coneixement a la indústria del moble, i Marina Gil, dissenyadora de moda que ha tornat al territori per recuperar qualitat de vida. S’aniran anunciant les properes xerrades a través de les xarxes de l’Espai Sénia Jove.
