TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Limitacions del govern espanyol al gas i als combustibles

Les mesures formen part d’un pla per fer front a la crisi actual

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat este matí les principals mesures que s’aprovaran demà al Consell de Ministres. Se tracta d’un pla de xoc fins al 30 de juny que ajudarà a pal·liar els efectes de la crisi actual.

Les més significatives, la rebaixa en els preus dels combustibles i el gas per generar electricitat, que vol fer front a la pujada històrica pel preu de la llum. La rebaixa de 20 cèntims per litre que va acordar el govern amb els transportistes el divendres passat s’aplicarà també a la població general. Com ha explicat Sánchez, tothom se’n podrà beneficiar, tot i que no ha especificat quan entrarà en vigor la rebaixa.

El govern també ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà fixar un preu màxim del gas per a la generació de l’electricitat, encara que tampoc ha dit quin serà este preu ni quan se farà efectiva la mesura. Això hauria de parar la pujada de rècord en les factures de la llum dels últims mesos. En el paquet també s’hi inclou limitar al 2% la pujada del preu dels lloguers que es renoven durant els pròxims 3 mesos, estendre el bo social elèctric a 600.000 famílies més i apujar un 15% l’ingrés mínim vital.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects