Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Baix Ebre»L'Ametlla de mar»Gessamí Caramés: “Faig viatjar pel món el producte del territori”
    L'Ametlla de mar

    Gessamí Caramés: “Faig viatjar pel món el producte del territori”

    RedaccióBy Redacció04/12/20232 Mins Read

    La mediàtica cuinera treu un nou llibre de receptes homenatjant la cuina marinera

    Gessamí Caramés publica un nou llibre. A Els Ranxos de la Gessa (2023, Cossetània), la mediàtica cuinera posa en valor el producte i els ranxos del seu poble, l’Ametlla de Mar. És una oda a la naturalitat i a la qualitat de la matèria primera que consta de 62 receptes. “Jo m’he criat en esta cuina marinera. Per a mi este llibre era un gran repte, agafar el producte més noble que natros tenim, que és lo peix, i donar-li una volta”.

    La idea de la qual partia era esta, repensar els elements que sempre havia menjat i cuinat. “Em vaig posar a investigar i vaig treure 62 receptes de peix i marisc del terreno, sempre dic que este llibre és molt del territori. Faig viatjar pel món el producte del territori, per exemple, amb una arepa de llobarro”. Caramés també versiona els mítics ranxos d’a bord, la sípia amb patates, el suquet calero o tot tipus d’arrossos. “Els elements de sempre hi surten, però tot està fet a la meua manera”. També destaca un capítol dedicat als caldos, la base de la cuina marinera.

    Al llibre hi surten receptes amb diversitat de peixos. “Ho faig perquè la gent pugue investigar dins del món de la cuina marinera”. Sense perdre de vista les arrels, la cuinera i escriptora té clar que la seua cuina se basa en les preparacions tradicionals, i està contenta d’este arrelament. De fet, el títol del llibre ja mostra este orgull per les arrels. “Un bon ranxo vol dir que hi ha un bon àpat. A l’Ametlla, esta expressió encara és molt recorrent. Per a mi, lligada a la cuina marinera, és una paraula que em funciona molt bé”.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Passat i present dialoguen un any més al Rihihiu

    El festival torna a Santa Bàrbara del 17 al 19 d’octubre Este octubre, els carrers, les places i les masades…

    Read More

    Crim i humor al curtmetratge ‘La Rematada’

    El curt comença un seguit d’accions comunicatives per presentar el projecte El curtmetratge ‘La Rematada’ fa camí per a donar-se…

    Read More

    Cuina artesana i de proximitat, l’essència de la Fira Gastronòmica de la Sénia

    Read More

    La Festa de l’Arròs i la Carxofa d’Amposta, un homenatge al producte de proximitat

    Read More

    Roser Reverté: “La cuina sempre ha estat present a casa meua”

    Read More

    Notícies recents

    Al brancal d'Arrels d'Orta

    Enric Alfonso està al capdavant de la vinateria Arrels d’Orta, que reobre portes el proper ...
    Al brancal 03-12-2025

    Josep Piñol després d''Evitada': “M'interessa la hipocresia de les persones”

    Josep Piñol (1994, Tivenys) és nerviós, es mou quan parla i mai s’està en la ...
    Cultura 29-11-2025

    Jordi Fabá presenta 'Dos Almas', un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    El músic tortosí llença el seu segon single Jordi Fabá ha tret el seu segon ...
    Cultura 27-11-2025
    El més vist

    Al brancal d’Arrels d’Orta

    Al brancal

    Josep Piñol després d”Evitada’: “M’interessa la hipocresia de les persones”

    Cultura

    Jordi Fabá presenta ‘Dos Almas’, un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    Cultura

    Al brancal de Genèriccc

    Al brancal

    Robert Adell: “Es necessiten més pastors”

    Entrevistes

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    • Gestiona les opcions
    • Gestiona els serveis
    • Gestiona {vendor_count} proveïdors
    • Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    • {title}
    • {title}
    • {title}
    X