Amposta torna a posar els seus productes estrella al centre amb una nova edició de la Festa de l’Arròs i la Carxofa. Amb gairebé tres dècades d’història, esta cita se celebra per donar valor a l’arròs i la carxofa, així com per posar al centre els restauradors de la zona i donar a conèixer les creacions que cuinen especialment per a l’ocasió. Un total de set espais gastronòmics ampostins han oferit plats amb l’arròs i la carxofa com a protagonistes, dixant via lliure a la innovació. Són Els Ullals, Hotel Ciutat d’Amposta, La Pepa, Gastrobar Tres, 14, Twin Flames, La Pipa i Lo Nuestro. Els assistents han pogut degustar arrossos de tot tipus, hamburgueses de carxofa, croquetes, bombes ibèriques, empanades o coques. Tot relligat amb l’ambient festiu i de germanor que caracteritza esta cita anual.










La jornada ha començat a les 10:30h, amb els visitants fent cua a l’entrada de l’Espai Firal1 d’Octubre per comprar el tiquet del Tast Popular. Al Tast s’hi poden provar els sabors tradicionals de la brasa, la carn, l’allioli, la baldana d’arròs i les carxofes rostides, fetes al foc durant les primeres hores de la Festa. En un lateral de la carpa habilitada s’han col·locat una quinzena de parades de comerços de la ciutat i del territori: pastes, dolços, arròs, manualitats, oli, mel del Perelló, licors d’Ulldecona, vi DO Terra Alta, decoració, fruita, verdura, ostres del Delta… tot tipus de propostes de proximitat a mode de mercat, on la gent s’aturava per xerrar amb els productors.











El dia té un ambient festiu clar, amb les taules llargues i comunitàries ocupant la carpa i una part de l’exterior, des d’on es veuen els restauradors cuinant les seues propostes. L’olor de brasa i menjar és una constant en este espai on se senten accents i llengües de diversos racons del món. El pàrquing de caravanes gairebé s’ha plenat i en un voral de la carretera s’hi han comptat fins a sis autobusos. Els comensals han passejat entre les parades carregant plats i copes, seient on volien, on els ha paregut que tocava més el sol per gaudir d’un dia que ja anunciava primavera. Alguns s’han portat els coberts i les estovalles de casa i s’han preocupat de reservar el lloc de sempre. La xaranga Suc d’Anguila ha sigut l’encarregada d’amenitzar les degustacions amb temes populars de sempre, i a partir de les 14:00h, el dj Xavi Reverté s’ha encarregat de l’ambientació musical fins al tancament.











