Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Captures»Cuina artesana i de proximitat, l’essència de la Fira Gastronòmica de la Sénia
    Captures La Sénia

    Cuina artesana i de proximitat, l’essència de la Fira Gastronòmica de la Sénia

    RedaccióBy Redacció12/05/20253 Mins Read
    Text de Laia Viñas i imatges de Jon Levik

    La Sénia ha acollit este cap de setmana una de les cites més esperades pels veïns, veïnes i visitants: la XXI edició de la Fira Gastronòmica, on la cuina del territori i els seus productes més típics prenen una especial rellevància. Vinculada la festivitat de Sant Gregori, la Fira es viu com una festa i tot el poble s’hi implica, incloses les entitats i els comerços, que tenen un pes central en l’organització i l’ambient de l’esdeveniment. També té l’objectiu de revaloritzar el patrimoni senienc, en especial el del nucli del poble. Enguany, els habitants del carrer Major fins i tot s’han animat a guarnir les cases amb flors o objectes com les cadires de vímet de sempre.

    La proposta que va començar a caminar al 2004 ha acabat convertint-se en una Fira de quatre dies de durada. Tal i i com explica l’alcaldessa del municipi, Victòria Almuni, “aquí hi havia la tradició de passar a buscar aliments per les cases per este temps, perquè ara és el moment de recollir el que s’ha sembrat als horts. Amb això es feia una olla de recapte, que es repartia entre les famílies més necessitades”. Recollint esta tradició solidària, la Fira gira al voltant de la germanor i l’esperit de poble i, com no, de la gastronomia.

    L’esdeveniment inicia el divendres, 9 de maig al vespre amb el Séniafest, a càrrec de l’Associació de Joves Seniencs. Dissabte al matí es va obrir la Fira de manera oficial amb el parlament de Jordi Rius Gironés, secretari de la DO Terra Alta, que va posar en valor la importància dels productes de quilòmetre 0 i va acabar amb un tast de vins terraltins. Es va retre homenatge també a la senyora Enriqueta de la Merceria Virma per la seua contribució al teixit comercial local, remarcant la importància de les botigues de sempre i el servei que fan al municipi.

    La Fira Gastronòmica ha farcit el cap de setmana d’activitats per a tots els públics i amb totes les finalitats. Tot i la previsió de pluja, el dissabte a la tarda, a la Carpa de l’Ajuntament, van tenir lloc diverses demostracions. El cuines senienc Jordan Cruz Garcia va preparar, sota la mirada atenta dels assistents, un plat d’arròs del Delta amb llagostins de la Ràpita amb reminiscències gustatives de la Costa Brava i Eivissa. La Fundació Alícia va mostrar com mantenir una alimentació equilibrada, saludable i de qualitat amb productes de casa, i Marta Clot va oferir una xerrada sobre el maridatge entre els aliments i el vi. A més, ella també va ser l’amfitriona del Sopar maridatge amb Marta Clot, celebrat al Restaurant Crisal, que proposava un menú acompanyat de vins especialment triats per a l’ocasió.

    Concurs d’allioli, concurs gastronòmic ‘Màster Xef’, tast de cerveses artesanes… i fins i tot un tast de vins solidari a càrrec de la sommelier deltebrenca Llúcia Castaño, que el diumenge al vespre va donar a conèixer vins de la DO valenciana Utiel-Requena afectats per la DANA del passat novembre. Un grapat d’activitats populars per a grans i menuts que acaba dilluns 12 de maig amb un dinar popular al Parc Municipal en motiu de la Diada del Recapte i que acaba la Fira amb una cita obligada per a veïns i veïnes, que s’apleguen per acomiadar uns dies “que ja s’han convertit en una festa major de primavera”, afirma Almuni. L’organització calcula que hi han passat unes 5.000 persones.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Qui traspassa el coneixement de la pedra seca?

    Celso Pla Cid és un dels voluntaris de la Cooperativa Terram. Va jubilar-se fa uns mesos, convençut que a la…

    Read More

    Divulgació i memòria a la XIII Diada del Camp d’Aviació de la Sénia

    A finals de maig, la Sénia va celebrar XIII Diada del Camp d’Aviació de la Sénia, una jornada que es…

    Read More

    Al brancal de Marina Gil

    Read More

    Arriba el temps de collir cireres a Paüls

    Read More

    Tradicions que perillen: la pesca amb rall al Delta

    Read More

    Notícies recents

    Pili Curto explora la intimitat en el seu primer llibre

    Un grapat de lletres per si mai et fan falta (2025, Círculo Rojo) és el ...
    Cultura 16-06-2025

    Qui traspassa el coneixement de la pedra seca?

    Celso Pla Cid és un dels voluntaris de la Cooperativa Terram. Va jubilar-se fa uns ...
    Captures 13-06-2025

    Les remendadores seran les grans protagonistes de 'Dones i Mar' a les Cases d'Alcanar

    La IV jornada festiva i divulgativa se celebrarà de l’11 al 13 de juliol Les ...
    Les Cases d'Alcanar 12-06-2025
    El més vist

    Pili Curto explora la intimitat en el seu primer llibre

    Cultura

    Al brancal de Marina Gil

    Al brancal

    Les Terres de l’Ebre se sumen a la Global March to Gaza

    Amposta

    Qui traspassa el coneixement de la pedra seca?

    Captures

    Bot repassarà la història de la línia de tren de la Val de Zafán en el Cicle Estacions de Primavera

    Bot

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    {title} {title} {title}
    X