TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Dos detinguts a la Sénia i Vinaròs per explotació laboral

Agents de Policia Nacional, de manera conjunta amb Mossos d’Esquadra i amb la col·laboració de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social, han detingut tres persones per uns presumptes delictes d’usurpació d’identitat i contra el dret dels treballadors. La investigació es va iniciar el mes d’abril passat, quan la víctima va denunciar que estava sent víctima d’explotació laboral. Ella mateixa va manifestar que una dona li va oferir venir a Catalunya des de Colòmbia per treballar com a cuinera en un restaurant de la Sénia, amb un sou de 1.000 euros mensuals i la promesa de regularitzar la seva situació, facilitant-li manutenció i allotjament amb altres treballadors. Un cop arribada al país, manifesta que va començar a treballar i les condicions que li van oferir no tenien res a veure amb la realitat, fent jornades molt llargues, amb insults verbals continus i amb la prohibició de sortir fora del domicili o treball. Quan la víctima reclama les condicions que li havien promès, l’amo de l’establiment la fa fora tant del domicili com del lloc de treball, deixant-la sense les seves pertinences i sense abonar-li els dies treballats.

En iniciar-se la recerca se realitzen tres inspeccions, una a la localitat de la Sénia i dues a Vinaròs, on se detenen els dos responsables de l’establiment per un delicte contra el dret dels treballadors. També es deté un tercer individu per un delicte d’usurpació d’identitat, ja que es trobava treballant en el moment de la inspecció i es va identificar amb la documentació d’una altra persona.

L’establiment hostaler on suposadament va treballar la víctima no comptava amb cap mena de llicència municipal, assegurança, pla de riscos laborals ni cap certificat de mesures de seguretat, aforament o fulls de reclamació. La investigació seguix oberta amb la finalitat de detectar altres possibles víctimes. Ha estat duta a terme per agents de Policia Nacional del Grup Local d’Estrangeria i Fronteres de Tortosa (Tarragona) i de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial dels Terres de l’Ebre de Mossos d’Esquadra, comptant amb la col·laboració de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects