TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Reivindicar el tortosí i les cures a xarxes, l’objectiu de la youtuber Cèlia Espanya

La youtuber ampostina reivindica el nostre parlar a les xarxes i crea contingut de tot tipus, centrada en els temes que li toquen de prop

Cèlia Espanya va tornar a penjar vídeos a Youtube fa cosa d’un any. Esta youtuber ampostina va descobrir la plataforma de molt petita, potser amb set anys, no ho recorda bé. “Jo mirava molts vídeos i vaig començar a publicar vídeos amb nou anys, més o menys. Feia trucs de màgia, Gameplays de Minijuegos o tonteries amb les amigues”. Però va arribar l’adolescència i, per vergonya i altres interessos, ho va dixar córrer. Cèlia explica que va tenir una adolescència complicada, amb un trastorn alimentari i una relació sentimental que la van portar a buscar refugi en youtubers que dedicaven vídeos a les cures i al self care.

Quan va ser l’hora d’escollir una carrera, Cèlia va tenir clar que volia dedicar-se al que realment li agradava: crear contingut. Esta fase de la seua vida arribava en un moment en què les perspectives de futur no eren les millors per als joves. Va decidir estudiar Comunicació Audiovisual a la UPF i va començar a treballar de seguida en una petita productora. L’entrada al món laboral va ser el que la va motivar a tornar a fer vídeos oberts al públic. “Arriba un punt en què surto de la carrera, estic treballant i dic, i ara què? Ja s’ha acabat? No aspiro a res més? Em vaig angoixar molt, vaig tenir una crisi existencial perquè sí, m’agrada molt la meua faena, però vull més. Llavors vaig dir, seré youtuber, que era el meu somni des que tenia nou anys i que havia abandonat”.

La youtuber Cèlia Espanya. CEDIDA.

La formació universitària d’Espanya li va proporcionar les eines suficients per posar-se a crear contingut. Cita com a referents la Berta Aroca o els inicis de Paula Gonu, de la qual en destaca l’editing i les tèniques amb que construïa les primeres peces. La youtuber ampostina té clar que vol exprimir els recursos que va adquirir durant la carrera. Pel que fa al guió i a les idees que omplen el seu canal, Cèlia explica que va voler dedicar-se al tema de les cures i la salut mental. De fet, les seues primeres pujades a la plataforma així ho mostren, amb vídeos que parlen sobre el poder dels pensament sobre el cos o com millorar les relacions amb les persones que ens envolten. “Jo, tota la vida, m’havia esforçat molt en estar bé, era un treball constant per a mi. Youtube em va ajudar molt en este sentit, veure gent que havia passat per les mateixes situacions que jo, consells per a créixer… llavors vaig decidir que la meua manera d’aportar alguna cosa al món seria fer selfcare. Però després, fent-lo, he anat canviant de rumb”.

El que havia decidit que seria un canal dedicat a les cures ha acabat sent una espècie de cabàs on hi caben tot tipus de temàtiques, i Cèlia penja contingut relacionat amb tot el que li interessa, des de les conseqüències de l’inflació fins a un documental que explica la vida de son iaio. També és molt activa a TikTok, on un vídeo on explicava que havia perdut un vol per haver perdut el DNI ja acumula més de 347.000 visualitzacions. Tot i això, explica que la seua plataforma preferida seguix sent Youtube i que TikTok, encara que li funciona millor, és un complement.

Espanya té clar que vol crear contingut en català i en tortosí. Diu que les crítiques no l’afecten gens, menys les que es posen amb com parla. Estos comentaris li generaven tanta frustració que va penjar un vídeo on, acompanyada de sa mare, filòloga catalana, reflexionava sobre com es rep des de fora la nostra manera de parlar i com van canviar el cognom familiar. De fet, està convençuda que, un cop tombats els estereotips, el seu accent serà el que la farà diferenciar-se de la resta d’influencers catalanes.

Facebook
WhatsApp
Twitter

1 comentario en “Reivindicar el tortosí i les cures a xarxes, l’objectiu de la youtuber Cèlia Espanya”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects