Per Josep Baubí, president del Col·legi de Periodistes a Terres de l’Ebre
És d’agrair, i molt, que un grup de periodistes joves enceten un nou projecte comunicatiu a les Terres de l’Ebre.
La pandèmia ha portat, a més d’una esfereïdora crisi sanitària una greu i dura crisi econòmica que ens afecta a totes i tots. Estic segur que ens en sortirem més forts.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) té trenta-cinc anys d’història. Després d’un acord del Parlament de Catalunya. La demarcació de les Terres de l’Ebre compleix aquest 2021 els seus primers vint anys. Va ser el 9 d’octubre del 2001, quan la junta de govern del CPC acorda la creació de la demarcació.
Entenc que és molt important que els col·legiats i col·legiades de les Terres de l’Ebre, tinguen veu pròpia a Catalunya.
Actualment superem els 70 col·legiats i col·legiades, una xifra destacada si tenim en compte que per fer de periodista no és obligat
estar col·legiat. Com organització de dret públic, treballem per oferir diferents serveis ales nostres col·legiades i col·legiats.
L’1 de novembres de 1992, dintre del segon congrés de la professió, es va proclamar el Codi Deontològic de la professió periodista a Catalunya. El Codi Deontològic té la voluntat de defensar uns mitjans lliures i responsables dintre duna societat plural i democràtica.
El 12 de març de 1997 es crea el Consell de la Informació de Catalunya (CIC), organisme independent encarregat de vetllar pel compliment d’aquest codi.
Un nou mitjà de comunicació, que vol ser lliure i no estar lligat a estratègies polítiques i econòmiques, té uns reptes importants i complicats.
A foc lent i sense pressa es poden per fer grans coses.
Segur que aconseguireu l’objectiu de fer un periodisme lliure, objectiu i veraç.
Felicitats.