Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Captures»Comença la collita per produir ‘Astacler’, l’oli amb etiqueta social de la cooperativa Terram
    Captures Ulldecona

    Comença la collita per produir ‘Astacler’, l’oli amb etiqueta social de la cooperativa Terram

    A PropBy A Prop22/11/20232 Mins Read

    Terram és un projecte solidari nascut fa un parell d’anys. Un grup de joves i amics de tota la vida de la Sénia van decidir formar una cooperativa per tal d’ajuntar dues problemàtiques socials i resoldre-les. Per una banda, volen contribuir a la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat, donar-los espais de faena que milloren el seu benestar. D’altra, noten que moltes de les terres d’oliveres de la zona queden abandonades per la falta de relleu generacional que les cuide i en pugue treure profit. “També vam veure que hi havia pagesos o propietaris de finques que necessitaven un cop de mà amb les tasques del camp. Natros tenim un equip que cada vegada s’està formant més. A dia d’avui tenim quatre treballadors, tres dels quals tenen més d’un 65% de discapacitat, sobretot en l’àmbit de la salut mental”, explica Oscar Pla, un dels fundadors de Terram.

    Vam veure que hi havia pagesos o propietaris de finques que necessitaven un cop de mà amb les tasques del camp

    Oscar Pla, membre fundador de la cooperativa Terram

    L’any passat, la cooperativa va celebrar el seu aniversari amb el llançament al mercat de l’oli d’oliva ‘Astacler’, del qual se’n van vendre més de 2.000 botelles. Enguany, volen repetir, i per això treballen en diverses finques del Montsià. Una d’elles és propietat de GEPEC-EdC, on els treballadors ja cullen, despleguen les borrasses, les mouen, xerren i fan comunitat. “Estem a l’Arion, a les partides on se troben les oliveres més antigues de la Península. La majoria de les finques tenen oliveres mil·lenàries o oliveres monumentals”.

    Enguany, el preu de l’oli està en boca de tothom. “La productivitat d’esta temporada al Montsià i al Baix Ebre està al voltant d’un 50 o un 60%, que no és cap meravella però és molt millor que la situació de l’any passat. Les oliveres que veiem que més han produït són les morrudes, amb una oliva més gran”. Un cop acabada la collita, Terram s’encarrega de dur-les al molí i estar presents en tot el procés de conversió a l’oli. Després, ells mateixos també etiqueten cada ampolla. “Com comencem prompte, a principis de novembre, podem fer un oli de més qualitat”.

    L’oli ‘Astacler’ se comercialitzarà en les pròximes setmanes.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Cuina artesana i de proximitat, l’essència de la Fira Gastronòmica de la Sénia

    Text de Laia Viñas i imatges de Jon Levik La Sénia ha acollit este cap de setmana una de les…

    Read More

    Tres generacions unides pel disseny i el paper

    Yolanda Moreno té un taller als baixos de casa seua on hi passa hores. Aquí confecciona els vestits de paper…

    Read More

    Dignificar el passat per no repetir-lo: Campredó torna a celebrar les Jornades del Patrimoni

    Read More

    Horta de Sant Joan converteix Francesca Whitlock en artista

    Read More

    El festival de videomapping EbreLumen tractarà l’ecologisme i l’arrelament

    Read More

    Notícies recents

    James Breeden: “Sempre hi haurà històries importants que cal explicar”

    James Breeden va viure a Xerta quan era un xiquet i ara hi ha tornat ...
    Entrevistes 17-05-2025

    Al brancal d'Alina Ratiu

    Alina Ratiu (1994) espera poder obrir la seua botiga cap a l’estiu, però el seu ...
    Al brancal 14-05-2025

    Cuina artesana i de proximitat, l'essència de la Fira Gastronòmica de la Sénia

    Text de Laia Viñas i imatges de Jon Levik La Sénia ha acollit este cap ...
    Captures 12-05-2025
    El més vist

    Al brancal d’Alina Ratiu

    Al brancal

    Tres generacions unides pel disseny i el paper

    Amposta

    James Breeden: “Sempre hi haurà històries importants que cal explicar”

    Entrevistes

    Cuina artesana i de proximitat, l’essència de la Fira Gastronòmica de la Sénia

    Captures

    Crear vincles a través de la llengua

    Bot

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    {title} {title} {title}
    X