Dissenyar des del poble. És el que Guillem Olivé Boix volia fer i ha aconseguit. Treballa des de casa seua, a Batea, i combina els projectes que li surten a la comarca amb altres a Barcelona, on també té un estudi. La comarca de la Terra Alta li dona la possibilitat de treballar amb empreses que coneix, de sempre, i que tenen uan sensibilitat especial amb els artistes de la zona. Olivé fa de tot, des de rètols per a la farmàcia fins a etiquetes de vi, passant per pàgines web. “De feina n’hi ha. La pandèmia va ajudar gent com jo, perquè tots ens vam abocar a les xarxes socials. Les empreses van adonar-se que esta part online és útil per estar connectats amb els clients, i cuidar la imatge pot traduir-se en vendes”.
Olivé, que ara té vint-i-set anys, s’ha format a Tarragona i Barcelona. “L’últim any de carrera també vaig fer un màster en gestió d’empresa per gestionar i crear una marca, per començar des de zero”. És el que ha fet amb @lodissenyadordepoble, el seu nom professional i a xarxes. Allà compartix les seues creacions i és un aparador per a tothom que vulgue saber com treballa.
“El nom va sortir mentre estudiava fora perquè la gent sempre em preguntava d’on era, per l’accent. Jo explicava que sóc de Batea, un poble de 1.800 habitants de la Terra Alta, i la majoria de gent no ho coneixia. Vaig fer la reflexió que jo estic molt orgullós de ser d’este poble, com també estic orgullós de ser dissenyador i viure a Barcelona. He fet una simbiosi d’este dues partes que porto a dins i d’aquí surt Lo Dissenyador de Poble”. Per a ell, com per a tants altres joves, viure i treballar entre el lloc on va nàixer i la ciutat ja és una realitat.
1 comentari
Només tinc bones paraules a l’hora de treballar en ell. Hem de donar més valor al gran gran talent que tenim a casa, perquè val la pena!