Joan Ferrer Ceresola acumula gairebé 9.000 seguidors a Instagram (@joansaborart) que ha recollit en només un parell d’anys, quan va començar a penjar al seu perfil personal les receptes de cuina que feia a casa. La primera va ser una crema de festucs, “que no té massa complicació, però que va ser el primer que vaig compartir, i a partir d’allí, anava penjant receptes”. Sempre ha estat un entusiasta de la cuina, però mai va plantejar-se que esta passió podria convertir-se en una de les seues facetes professionals.
Joan és valencià, del poble de Pego, però se sent molt lligat a les Terres de l’Ebre. Actualment viu a Masdenverge i ha estat professor a Amposta i Tortosa, i en valora molt la tranquil·litat i l’escalfor de la gent. Va coincidir que el seu perfil creixia i que els seus amics li van demanar de fer un dinar on els preparés les smash burgers, un plat que va descobrir i el va fascinar. Arrel d’aquella quedada i davant la bona resposta dels comensals, va decidir començar a muntar events on este tipus d’hamburgueses tenien tot el protagonisme.
Una tarda, va presentar-se al bar de begudes Dreams de l’Aldea i li va donar a tastar una smash burguer creada per ell al propietari, que no s’ho va pensar dos cops i va acceptar la proposta d’organitzar una nit al mes on este plat és el protagonista absolut.
El futur de Ferrer està lligat a les xarxes, però no vol dependre només d’elles per no haver de fer col·laboracions en les que no creu. “Als establiments on em conviden sempre hi vaig abans, em pague el meu menú i després decideixo si faig un vídeo o no, El que no voldria mai és recomanar un lloc que sé que no és bo i que algú vinguera i em diguera, allò que vas dir que era bo no ho era tant”. Vol seguir creant contingut de cuina i gastronomia, però també té previst experimentar amb vídeos menys editats i més naturals, on simplement se’l vegi gaudint del menjar i tenint xerrades amb professionals i personalitats del sector.