TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Unió de Pagesos exigeix aturar el model d’implantació d’energies renovables a l’Ebre

El sindicat considera que els projectes són depredadors dels espais agraris


Unió de Pagesos reclama, en el seu programa per a les eleccions agràries del 25 i el 26 de març, aturar l’especulació i el model d’implantació d’energies alternatives que té un efecte depredador per als espais agraris. El sindicat, que va presentar ahir a Tortosa el seu programa electoral, va impugnar impugnat els projectes de parcs fotovoltaics i eòlics, nombrosos a les comarques de l’Ebre, no implicats amb el territori, i que encareixen el sòl agrari, entre altres projectes i infraestructures.

Un altre dels punts del programa d’Unió de Pagesos demana acabar amb les situacions de frau de propietaris i usufructuaris que no es dediquen a l’agricultura. Per això, insisteix en el reconeixement de la figura de l’agricultor actiu a la Política Agrària Comuna (PAC). També demana que la PAC serveixi per declarar situacions de pertorbació de mercat i que desencadeni mecanismes per socórrer sectors en crisi.

Pel que fa a la vinya, Unió de Pagesos exigeix que la Unió Europea destini un pressupost extraordinari per la crisi del sector i que l’Estat aporti fons cada any per a mesures com la verema en verd, que el sindicat ja va aconseguir l’any anterior per primera vegada, i perquè l’assegurança incorpori l’afectació per míldiu, els ajuts per al qual també s’han aconseguit. El sindicat també treballa per a la millora dels productors i les explotacions de la resta de sectors de les Terres de l’Ebre.
 
Les eleccions al camp es faran per primera vegada mitjançant vot electrònic. El dijous 25 de març podran votar persones físiques i jurídiques des de casa i als punts de vot telemàtic habilitats per Agricultura, i el divendres 26 de març només les persones físiques, presencialment, als punts de vot telemàtic.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects