TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Trens Dignes i Diàspora Ebrenca protesten amb carbó per la situació dels trens a l’Ebre

Les dues entitats esperen que el 2023 estigue marcat per la tornada de trens ràpids que enllacen Tarragona i Barcelona amb el sud

Tres patges dels Reixos han acompanyat Trens Dignes i Diàspora Ebrenca en una acció reivindicativa a l’estació de trens de L’Aldea en què han denunciat el dèficit ferroviari del territori i han reivindicat la necessitat de millores per a l’any 2023. Així mateix, les dues entitats han valorat positivament els avenços que s’han dut a terme per a la recuperació de l’Avant, en el marc de la campanya Hem perdut lo tren. Han aprofitat per reivindicar també quatre punts que creuen que l’Ebre mereix, com la millora del servei de mitjana distància a les línies R15 i R16, el retorn de l’Avant entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, recuperar la parada de trens Euromed a l’estació de l’Aldea i una estació intermodal a la mateixa població, amb connexió dels serveis de tren i autobús.

Per part de Trens Dignes, la portaveu Cinta Galiana ha exigit acords i accions concretes als principals agents implicats en la gestió dels trens: Estat, Generalitat i Renfe. També ha reclamat la urgència d’actuacions davant la situació de les línies R15 i R16 amb l’acumulació de retards i avaries, així com la millora de les freqüències i la necessitat que l’estació de l’Aldea sigue una veritable estació intermodal on hi arribe un servei d’autobusos des de diferents municipis de les Terres de l’Ebre que coincideixi amb les arribades i sortides de cada tren. “Contràriament, acabarem perdent esta estació. Correm el perill que s’acabe convertint en un baixador”.

Per part de Diàspora Ebrenca, Josep Sabaté ha manifestat la necessitat de tenir unes bones connexions en transport públic per fer competitiu el territori i afavorir el retorn de professionals qualificats que fan teletreball. Sabaté ha reivindicat que les Terres de l’Ebre han de tenir “les mateixes oportunitats que altres zones del país”.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects