TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Trànsit limitarà a 100 km/h la velocitat màxima en un tram de l’AP-7 fins a l’Ampolla

Es pretén reduir la sinistralitat i disminuir les congestions arreu del territori

El Servei Català de Trànsit (SCT) i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) han acordat un pla d’actuació per reduir la sinistralitat a l’AP-7 que inclou diferents mesures de control i de reducció de la velocitat, entre d’altres actuacions. A les Terres de l’Ebre, des del tram de Calafat fins a l’Ampolla (pk288-313) es reduirà la velocitat per a tots els vehicles a 100 km/h. A més es continuaran establint les limitacions puntuals als vehicles pesants, consistents a reduir la velocitat dels camions a 80 km/h i la prohibició per a estos vehicles de realitzar avançaments.

El director de l’SCT, Ramon Lamiel, ha destacat en la presentació de les mesures que “aquesta intervenció coordinada amb el ministeri a l’AP-7 ens permet actuar en els trams amb més víctimes de l’autopista per intentar reduir aquesta sinistralitat, i també permetrà disminuir les congestions i millorar la qualitat de servei de l’AP-7”. Lamiel també ha fet referència que “el pla va més enllà de la reducció de la velocitat i que se’n farà un seguiment conjunt periòdic per avaluar-ne possibles canvis i millores”.

Per la seva banda, el secretari general d’Infraestructures de Mitma, Xavier Flores, ha remarcat que “hem tingut des de l’inici un grau de col·laboració molt bo amb l’SCT, som conscients que l’AP-7 és un eix transcendental per a mobilitat del territori, per la qual cosa hi ha una necessitat d’actuar-hi per poder millorar la seguretat i la funcionalitat de la via”. Flores ha afegit que “hi ha mesures globals que portarem a terme en matèria d’infraestructures però en determinats punts, pel tipus de trànsit que tenim, requereix intervenir-hi de manera immediata, amb mesures de baix cost i ràpida implementació”.

Convé destacar que enguany esta autopista acumula 23 víctimes mortals, el 17% de les 135 persones mortes a les carreteres catalanes. A més, a l’AP-7 este 2022 també s’hi han registrat 45 ferits de gravetat. També cal remarcar que des de l’alliberament dels peatges en estet eix viari la mobilitat ha augmentat un 40% i les congestions per sinistres s’han incrementat un 98%. En este sentit, les noves mesures van encaminades tant a reduir-ne la sinistralitat com les congestions, i en definitiva millorar el servei de l’AP-7.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects