Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Captures»Tradició, xocolata i bombons de premi a Els Perxis de Flix
    Captures Flix

    Tradició, xocolata i bombons de premi a Els Perxis de Flix

    RedaccióBy Redacció12/02/20252 Mins Read

    La Pastisseria Els Perxis de Flix ha estat seleccionada com a finalista en la segona edició del concurs Millor Bombó Artesà d’Espanya 2025, organitzat pel Grup Vilbo, editor de la revista especialitzada en pastisseria i fleca Dulcypas. El certamen es va celebrar el passat 31 de gener i va reunir 34 finalistes en una gran final a Sant Cugat del Vallès. Des d’aquell dia que Llorenç Peral Descarrega oferix els bombons guardonats i altres variacions perquè els veïns del poble els puguen gaudir.

    Peral acaba de fer vint-i-nou anys. La pastisseria sempre li havia cridat l’atenció. La seua iaia feia pastes i magdalenes a casa, però ningú més de la família tenia esta vocació. Quan va arribar el moment d’escollir professió va donar-li una oportunitat a la pastisseria i no es va equivocar. “He tingut sort que m’han ensenyat bé i he tingut bons mestres, però la pastisseria és un camp bastant difícil. Si no es segueixen uns passos concrets no funciona, i més en bomboneria”, explica Peral. Ha passat per la Casa Cacao de Girona, propietat dels germans Roca, o per Mas d’en Bruno, al Priorat.

    Però la pastisseria Els Perxis li tenia el cor robat. Va avisar els propietaris que estava interessat en agafar-los el relleu quan es jubilessen, i des del passat octubre que el negoci és seu. El local conserva l’essència de les botigues de dolços de sempre, amb les parets de paper verd i les vidreres plenes de pastes i bombons. Peral compartix esta aventura amb la seua parella, Irene Sabaté Torreblanca, que s’encarrega de l’atenció als clients.

    El pastisser comença a treballar al voltant de les set del matí. Seguix algunes de les receptes tradicionals dels antics propietaris i vol conservar les pastes típiques de sempre, però mirant cap al futur i donant a Els Perxis el seu propi toc. Els bombons finalistes ja es poden aconseguir a la pastisseria. Estan elaborats de manera artesana amb una xocolata de la República Dominicana amb tocs florals. Hi afegix un gelificat de gingebre, llima i llimona, i també ha creat una varietat de xocolata blanca, maduixes i mel.

    A Llorenç Peral li encanta la vida al poble. El somni de treballar sota els porxos de pedra del Carrer Major ja és, per fi, una realitat.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Tivissa té un nou oasi cultural: s’inaugura la Sala Teatre

    Tivissa ja gaudix d’un nou espai on poder programar actes culturals, econòmics i festius, on els veïns i veïnes puguen…

    Read More

    Joan Bagés interpreta ‘Vexations’ durant catorze hores: “El temps es dilata”

    El músic flixanco va repensar la peça, que originalment requerix 840 repeticions Joan Bagés ha fet història. El passat dissabte…

    Read More

    Trenta anys de natura protegida a la Reserva Natural de Sebes

    Read More

    La resistència als safarejos: l’última dona de la Ribera d’Ebre que renta a mà

    Read More

    Terrae tanca el cicle ‘Ebre, Música & Patrimoni’ a Lo Pati amb una experiència sonora immersiva 360º

    Read More

    Notícies recents

    Al brancal d'Arrels d'Orta

    Enric Alfonso està al capdavant de la vinateria Arrels d’Orta, que reobre portes el proper ...
    Al brancal 03-12-2025

    Josep Piñol després d''Evitada': “M'interessa la hipocresia de les persones”

    Josep Piñol (1994, Tivenys) és nerviós, es mou quan parla i mai s’està en la ...
    Cultura 29-11-2025

    Jordi Fabá presenta 'Dos Almas', un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    El músic tortosí llença el seu segon single Jordi Fabá ha tret el seu segon ...
    Cultura 27-11-2025
    El més vist

    Al brancal d’Arrels d’Orta

    Al brancal

    Josep Piñol després d”Evitada’: “M’interessa la hipocresia de les persones”

    Cultura

    Jordi Fabá presenta ‘Dos Almas’, un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    Cultura

    Al brancal de Genèriccc

    Al brancal

    Robert Adell: “Es necessiten més pastors”

    Entrevistes

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    • Gestiona les opcions
    • Gestiona els serveis
    • Gestiona {vendor_count} proveïdors
    • Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    • {title}
    • {title}
    • {title}
    X