TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Torna la desfilada benèfica Desfilarts, de Maria Martínez

Maria Martínez impulsa el proper diumenge 23 d’octubre, per tercer cop, la desfilada benèfica Desfilarts, en col·laboració amb Càritas Amposta. L’event tindrà lloc a l’Ermita de Mig Camí de Tortosa des de les 12:00 fins a les 21:00 hores. Serà una jornada repleta d’activitats que pretenen conscienciar sobre la importància de la reutilització de la roba i de la sostenibilitat en la moda, tot i que també se celebrarà un vermut electrònic o un concurs de fotografia.

Maria Martínez és una apassionada de la moda. El seu interès li ve de lluny però fent un curs d’estilista va descobrir la quantitat de roba de què disposa Càritas Amposta. L’entitat rep cada anys uns 10.000 quilos de peces de tots els tipus i per a tots els usos. S’encarreguen de donar-la a persones amb pocs recursos que necessiten vestimenta específica per treballar, però també han habilitat un espai on venen indumentària que ha passat per un procés de rehabilitació i neteja prèvia. En esta sala s’hi poden trobar camises, jerseis, cinturons, barrets, corbates, jaquetes, abrics…

Un dels objectius de Càritas Amposta és promoure la reutilització de tota la roba que els arriba. Per això volen impulsar esta iniciativa i atreure el públic més jove, normalment més conscienciat amb estos temes, perquè puguen venir a comprar aquí.

Martínez també admira la segona mà i el producte vintage. Ella és la principal organitzadora de la desfilada benèfica i l’encarregada de buscar entre l’arxiu de roba que rep Càritas les peces que acabaran conformant els looks que duran els models. Configura la vestimenta completa, tot i que es troba amb barreres per a la seua creativitat. De vegades li costa trobar les peces que voldria, però els inconvenients la fan inventar-se altres maneres d’acabar completant un outfit, com ara ajuntar camises perquè facen la funció de faldilla.

Durant els dies previs a la desfilada, Maria Martínez se passa les tardes inventant looks i repassant cada centímetre d’esta habitació per evitar que alguna joia li passe per alt. Però no està sola. El Jose l’ajuda, un voluntari ara jubilat que va arribar d’Andalusia fa uns mesos per tenir cura d’una familiar. Ell explica que va tenir una botiga de roba i se sorprèn de l’esperit transgressor de Maria, que vol vestir tan nois com noies amb les mateixes peces.

A Càritas Amposta les portes estan obertes de bat a bat i qui tingue curiositat per saber què es cou a la sala de la roba pot entrar, xafardejar, emportar-se algun jersei o alguna camisa i ajudar els estilistes. La directora, Adela Ortí, recalca que això és com una gran família i que la finalitat benèfica de la desfilada és un gran atractiu. Els assistents podran col·laborar amb la causa comprant un look sencer dels que porten els models o adquirint alguna de les peces disponibles en una parada de Càritas. També hi haurà estands d’altres negocis de venda de roba de segona mà del territori i de la zona de Tarragona.

A pocs dies de la jornada, Maria Martínez viu dedica a la desfilada per complet. Està contenta de poder portar a Tortosa un esdeveniment de moda, que normalment tenen lloc fora del territori. Li agraden les tasques de producció i d’organització prèvia, tot i que gaudeix tant amb la creació de la imatge dels models que s’emporta la roba a casa i fa servir la família o els amics de maniquís.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects