TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Sant Jaume d’Enveja es mou per l’ELA

S’ha organitzat una travessa de natació, una cursa a peu i una caminada solidària

Sant Jaume d’Enveja acollirà la primera edició d’Ens Movem per l’ELA, un esdeveniment esportiu i solidari amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica. El poble del Montsià serà l’escenari esportiu d’una travessa de natació, una cursa a peu i una caminada solidària el dissabte 25 de juny a les 9:30 h.

La jornada ha estat impulsada per l’Ajuntament i la família d’Ildefons Oliveras, veí de la localitat que fou diagnosticat d’ELA fa prop de dos anys. L’objectiu de l’esdeveniment és promoure la investigació, i tota la recaptació serà destinada a la causa.

L’acte esportiu consistirà en una carrera a peu de 6 kilòmetres, una travessa nedada pel riu amb una distància de 2.000 metres i una caminada de 600 metres. També es podran llogar caiacs per seguir la carrera des del riu o inscriure’s amb dorsal 0.

Tothom qui ho desitge es pot inscriure a través del web Ens Movem per l’ELA i a la Biblioteca Francesc Balagué de Sant Jaume.

Cartell d»Ens Movem per l’ELA’. FOTO: Ildefons Oliveras

La història d’Ildefons

Ildefonso Oliveras va nàixer a Sant Jaume d’Enveja, a la casa familiar. Té 64 anys i en fa dos que li van diagnosticar esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Després d’un periple de proves i visites al metge, el diagnòstic d’esta malaltia va ser un cop molt dur, tant per a ell com per a la seua família. Ara, després de mitja vida fora, hi torna a viure. El cop de rebre este diagnòstic va ser molt dur, tant per a ell com per a la família, perquè és una malaltia que no té cura. El dia del pare, els seus tres fills Dalmau, Pol i Gemma el van sorprendre amb la maqueta d’un llibre il·lustrat que protagonitzava ell mateix. El conte ‘Mà Amiga’ és la història d’Ildefons i de la seua convivència amb l’ELA, una història dura però on també hi cap la llum. La rebuda d’este projecte solidari està sent immillorable: ‘Mà Amiga’ se pot adquirir a través del web cuentomanoamiga.org/ o en diversos punts físics, tant a Barcelona com a Sant Jaume. L’amor dels seus fills ha fet possible que la iniciativa acabés cobrant vida i Ildefonso ha viscut el procés amb molta il·lusió. Tots els beneficis aniran destinats a la investigació de l’ELA amb el suport de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. L’esclerosi lateral amiotròfica cada any se diagnostica a unes 900 persones només a Espanya. El conte es piot adquirir a través del web

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects