TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

S’alliberen 556 quilòmetres de peatges a Catalunya

El tram de l’AP-7 de Vila-seca a la Jonquera ja és gratuït

Dia històric a Catalunya. La majoria d’autopistes passen a ser gratuïtes després de la fi de la concessió a Abertis i anys de lluites veïnals per la gratuïtat de certes vies. Acaben les concessions en quatre autopistes catalanes: el tram nord de l’AP-7 (de Vila-seca a la Jonquera); l’AP-2, de Saragossa al Penedès; la C-32 al Maresme i la C-33 entre Barcelona i Montmeló. Entre totes, sumen més de 556 quilòmetres.

Tot i això, encara quedaran 120 quilòmetres de carreteres de pagament. Són el tram sud de la C-32, on hi ha els túnels del Garraf, i la C-16, que inclou els túnels de Vallvidrera, l’autopista Terrassa-Manresa i el túnel del Cadí.

Ara que els usuaris no pagaran, els costos de manteniment de les vies aniran a càrrec dels pressupostos de les administracions, una solució que molts experts consideren inviable a llarg termini. Per això, les administracions ja busquen noves fórmules per fer pagar als usuaris. El govern de l’Estat estudia la possibilitat d’aplicar un sistema de pagament per ús, que acabaria resultant més barat que les tarifes imposades fins ara. L’AP-2 i l’AP-7 pertanyen al govern espanyol, mentre que la C-32 i la C-33 són carreteres de la Generalitat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects