TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Rècord de temperatures a l’Ebre durant el mes d’octubre

S’ha registrat una temperatura mitjana de 22ºC, la més alta de la història

Seguint les tendències dels últims mesos, les temperatures de l’octubre s’han situat per sobre de l’habitual, assolint una temperatura màxima de 27,3ºC, la segona més elevada de la història a les Terres de l’Ebre (la primera fou registrada el 2013).

La temperatura mitjana del mes d’octubre ha estat xifra rècord amb 22ºC, i també s’ha enregistrat la temperatura mínima més elevada des que es tenen registres (des del 1950 a l’Observatori de l’Ebre) amb 16,7ºC. «Els rècords de temperatures són tots recents, hi ha una tendència clara» afirma Pere Quintana, investigador de l’Observatori de l’Ebre, fent referència als efectes del canvi climàtic.

Este 2022 està sent l’any amb més dies de calor, que compta els dies amb una temperatura màxima igual o superior als 30 ºC, que s’ha registrat a Catalunya. Entre mitjans de maig i finals d’octubre s’han donat més de 120 dies de calor a la vall de l’Ebre i, en concret a Vinebre s’ha arribat als 127 dies, segons va confirmar Meteocat.

Les altes temperatures han portat greus conseqüències al territori ebrenc, sobretot en el sector primari, com ha estat el cas de la collita de musclos, on van morir el 100% del musclo de la badia dels Alfacs al mes d’agost.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects