TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El ple d’Amposta aprova una moció per recordar els presoners republicans de la Val de Zafán

Tots els grups van donar suport a la proposta de JxA, sorgida a partir d’un reportatge d’A Prop

Més de 2.730 presoners republicans van treballar en la finalització de la via fèrria de la Val de Zafán. En el reportatge ‘La via fèrria de la Val de Zafán, una condemna no recordada‘ d’A Prop, es recorda els fets i es posa en relleu que a hores d’ara no existeix cap tipus de recordatori per dignificar la memòria d’estes persones. Arran de l’escrit, Junts x Amposta ha dut al ple de gener la moció per homenatjar els captius condemnats a treballs forçats a la via fèrria que recorre el territori ebrenc.

Tots els grups municipals van donar el seu suport a la proposta de JxA, que va demanar «concretar el nombre de presoners que van treballar en la Val de Zafán per acabar la línia i instal·lar un punt d’homenatge i reconeixement per aquells presoners que van treballar dins del terme municipal d’Amposta, així com informar a Memorial Democràtic».

«Quan vaig llegir l’article vaig pensar que podíem recordar-ho al municipi», ha explicat al diari el portaveu de JuntsxAmposta, Manel Masià. El regidor considera que s’hauria d’instal·lar una placa o un monòlit en memòria dels presoners i, a més, desenvolupar accions per donar a conéixer els fets. Per la seua banda, la regidora de Cultua i Memòria Històrica d’Amposta, Inés Martí, ha explicat que en un futur es concretaran les mesures i que s’espera sol·licitar que es declare com un Espai de Memòria per poder desenvolupar actuacions de record.

Masià ha avançat al diari que es tracta d’una proposta conjunta que es portarà als propers plens dels diferents municipis ebrencs per on passa la Val de Zafán.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects