TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

PERFILS 8M | La lluita de Fina Ambrós pels drets de les persones amb mobilitat reduïda

Ambrós és la fundadora de l’associació Barreres Fora

Fina Ambrós és la presidenta de l’associació Barreres Fora, creada el 2017 i present a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. L’entitat treballa per donar conéixer el col·lectiu, conscienciar i sensibilitzar sobre les seues dificultats. Des de Barreres Fora s’uneixen els esforços perquè totes les persones amb mobilitat reduïda puguen desplaçar-se de manera còmoda pel seu territori, denunciant les barreres arquitectòniques i reclamant mesures a les administracions que permeten l’accessibilitat universal.

Les persones amb una discapacitat de mobilitat reduïda es troben dia a dia amb voreres estretes o amb desnivells, mobiliari urbà que impedeix el seu pas, la inaccessibilitat a les botigues i locals públics, transport, etc.

Fina Ambrós és la fundadora i presidenta de l’associació Barreres Fora. FOTO:CEDIDA

La Fina Ambrós explica que ha tingut la sort de néixer a un poble, ja que al ser una dona discapacitada, en un petit municipi se l’ha sabut tractar de manera correcta, fet que declara que en una gran ciutat no hauria estat possible. «Jo crec que les ciutats són més fredes, no tens l’escalf de la gent del poble». Quan va arribar a Móra d’Ebre es va adonar que no veia gent discapacitada pel carrer, fet que li va sobtar i la va preocupar. Fou per este motiu que el 2017 va decidir fundar l’associació Barreres Fora, perquè tothom pogués sortir al carrer dignament i fer ús de l’espai públic.

El fet de ser dona discapacitada per a la Fina suposa una major vulneració dels seus drets, ja que la veuen «encara més inferior i vulnerable». «Sempre em tracten de pobreta i jo sóc una persona normal i corrent». Este tracte no li agrada gens, a la Fina, qui lamenta que hi ha encara una diferència entre els homes discapacitats i les dones discapacitades. Des de la seua posició la Fina continua lluita dia a dia pels drets de les persones amb mobilitat reduïda i, en especial, de les dones d’este col·lectiu.

Facebook
WhatsApp
Twitter

1 comentario en “PERFILS 8M | La lluita de Fina Ambrós pels drets de les persones amb mobilitat reduïda”

  1. Joana Smialowska Sieragowska

    Fina es una gran mujer, una gran persona y una mujer valiente ademas de inteligente. Si hubiera mas personas como ella el mundo seria Mil veces mejor para todos. Yo admiro mucho a Fina, la conozco, y le deseo que tenga mucho éxito en su tarta.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects