TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Naix la Comissió d’Estudi sobre la Protecció del Delta de l’Ebre al Parlament de Catalunya

Lluís Salvadó presidirà la comissió, que estudiarà i seguirà les meures al Delta

La Comissió d’estudi per a la protecció del delta de l’Ebre ja és una realitat. El Parlament de Catalunya ha aprovat la seua creació este matí, i serà presidida pel diputat republicà Lluís Salvadó. La comissió té per objectiu d’estudiar i seguir «les mesures que es portaran a terme al Delta davant les amenaces de la regressió, la subsidència, la minva de cabals del riu i les conseqüències del canvi climàtic”.

El diputat ha explicat que a la comissió participaran representants de les administracions de la Generalitat, de l’Estat i de les administracions locals de les Terres de l’Ebre, així com representants dels sectors econòmics, d’entitats socials, i especialment d’acadèmics i experts en les diferents disciplines que cal desplegar per garantir la preservació del delta de l’Ebre.

El diputat hadestacat que “la comissió neix en un moment de gran transcendència perquè hi ha dues eines fonamentals de planificació per al futur del Delta que estant pendents de concretar-se com són el Pla per a la Protecció del Delta de l’Ebre i el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre per al període 2021-2027”.

Salvadó  ha explicat que “la Comissió pretén elevar la problemàtica del Delta a la màxima institució democràtica del país, i sobretot volem que serveixi d’espai per escoltar totes les veus, facilitar el diàleg, el consens interadministratiu i social, així com accelerar el desplegament de les mesures per protegir del Delta;  fent-ne un seguiment detallat i aprofitant els fons europeus per implementar les solucions com més ràpidament millor”.

La diputada Maria Jesús Viña serà la portaveu del grup republicà a la comissió, la qual és fruit de la moció sobre les actuacions per assegurar la protecció del Delta, presentada per Esquerra Republicana la passada legislatura, i que després de ser aprovada per unanimitat de tots els grups, no es va poder posar en marxa per la convocatòria electoral.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects