TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Marta Fabra, portaveu de MOLDE: «Han governat partits de totes les ideologies i colors, i les accions per la nostra terra han estat nul·les»

El Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre anuncia que publicaran «la veritat» del que passa al delta de l’Ebre

Després d’haver aconseguit una gran aportació de vots nuls a les eleccions del 14F (1.006 vots), MOLDE prepara una assemblea telemàtica oberta i noves accions de lluita pel Delta. Marta Fabra, portaveu de MOLDE, ho ha explicat a A Prop.

Esteu satisfets amb el nivell de participació?
Tenint en compte que aquesta ha sigut la nostra primera acció i la baixa participació que hi ha hagut en aquestes eleccions estem més que satisfets. Al Delta de l’Ebre s’ha passat de 206 vots nuls a les passades eleccions de 2017 amb un 77,8% de participació a 1.006 vots amb un 46,56% de participació. S’ha augmentat el vot nul un 488%. Per tant podem dir que sí, ho valorem d’una manera molt positiva.

Per què considereu que era necessària esta acció?
Han governat partits de totes ideologies i colors, i les accions per la nostra terra han estat nul·les, per tant, davant d’accions nul·les, vot nul! Ha sigut un vot de queixa, un vot per a reclamar que se’ns escolti, en cap cas ha estat un vot que volgués afavorir o perjudicar a cap partit polític.

La veu de la gent del Delta està subestimada?
Per això ha nascut MOLDE! Bàsicament creiem que no s’escolta a la gent del territori se’ns fa de costat i no es tenen en compte les nostres opinions. Només cal verificar-ho amb «El Plan de Protección del Delta del Ebro», que de protecció pel territori en té poca, és la sentència de mort del nostre Delta, i nosaltres això no ho permetrem!!

Us heu organitzat en un curt període de temps, en quin moment sorgeix el moviment i per què?
MOLDE té un mes de vida quasi! Podriem dir també que naix per la inacció política després dels dos grans temporals que han passat factura al Delta (el Glòria i el Filomena). Bàsicament sorgeix a través de les xarxes socials quan un grup de persones amb un únic interés comú s’ajunten per a lluitar i salvaguardar el Delta.

Segons vau informar en el manifest constituent, esta és només la primera acció de moltes. Quina serà la pròxima?
Correcte, l’acció del vot nul va ser la primera, estem més que satisfets amb el ressò del nostre moviment, i ara és el moment de centrar-nos en les altres. Estem preparant una reunió telemàtica on tothom serà benvingut i podrà aportar idees, informar-se del moviment, properes accions, etc. MOLDE és un moviment social, i per tant, totes aquelles persones que estimen el Delta i volen lluitar per ell, tenen cabuda al moviment, es tracta de ser una veu única i caminar tots en la mateixa direcció per acabar amb les injustícies que pateix el Delta.
També estem treballant amb una sèrie de publicacions a les nostres xarxes on volem dir ‘les veritats’ del que realment passa al Delta. Esteu atents i atentes a les nostres xarxes aviat, us podeu quedar sorpresos.

«També estem treballant amb una sèrie de publicacions a les nostres xarxes on volem dir les veritats del que realment passa al Delta»

Marta Fabra, portaveu de MOLDE

S’ha posat en contacte amb vosaltres alguna formació política?
Tal com hem dit, MOLDE és un grup de moviment social de gent amb un únic interès comú, SALVAGUARDAR LO DELTA. Volem sumar, ajudar, aportar on sigui i a qui sigui perquè les accions i els fets arriben al Delta.

Quin considereu que és el camí a seguir per combatre la regressió del Delta?
Primerament accions! Que es vegi i se sigui conscient de la gravetat de la situació que està patint el Delta.
Des de MOLDE estem al costat i donem suport al 100% a la Taula de Consens i al Pla Delta, és la solució que el nostre Delta mereix. MOLDE pretén donar veu al treball que ha fet la Taula de Consens i que en cap moment s’ha tingut en compte a l’hora de redactar el «Plan de protección».

Serem els primers refugiats climàtics d’Europa?
No ho permetrem! Sí que és veritat i sembla que el govern i polítics ho vulguin per les seves accions inexistents per salvar el Delta, però MOLDE ha sorgit per exigir solucions i que això no passi.

Tenint en compte els resultats del 14F, teniu previst posar-vos en contacte amb alguna formació?
MOLDE és un grup apolític, format per gent de diversa ideologia política. Nosaltres volem solucions i pensem que el més important és que hi hagi consens i unió al territori. Donarem suport a aquelles a accions que sumen a fer força davant la regressió del Delta i siguin beneficioses per a aquest.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects