TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

MOLDE, juntament amb la Taula de Consens, demanen mesures urgents per salvar el Delta

Les organitzacions s’oposen al Pla del Ministeri i proposen el Pla Delta per poder sobreviure

El Pla de Protecció del delta de l’Ebre presentat pel Ministeri de la Transició Ecològia (MITECO) no ha convençut, ni de lluny, els ajuntaments i organitzacions del territori. El Moviment Lluita pel Delta de l’Ebre (MOLDE)  va organitzar ahir una reunió telemàtica per presentar el moviment de manera i donar a conèixer el Pla Delta elaborat per la Taula de Consens pel Delta.

Un centenar de persones es van connectar a la reunió, on va participar el director tècnic de la Taula de Consens pel Delta, Rafa Sánchez. Durant la reunió es va criticar la inacció política davant la regressió del Delta. Sánchez va ser l’encarregar de presentar el Pla Delta, elaborat per la Taula de Consens. El Pla Delta proposa  una estratègia de gestió de sorra i sediments fluvials per guanyar 150 metres de platja i salvar el Delta. Este plantejament s’allunya de l’elaborat pel Ministeri, que proposa el lliure moviment del domini marítim-terrestre, permetent que la mar guanyi terreny a la terra.

El director va criticar durament les accions dels últims anys, que no haurien tingut l’eficiència i els resultats esperats, com és el cas dels filtres verds o la Xarxa Ambiental de les Terres de l’Ebre. “Si no es té en compte l’opinió del territori pot passar que les accions siguen contraproduents o no servixquen per a res”, va explicar Sánchez referint-se a les mesures de les últimes dècades. En contraposició, el director va explicar que al Delta fa més de trenta anys que s’estan elaborant estudis per saber quines són les solucions que requereix el territori. “El Pla Delta naix a partir d’estos estudis i d’escoltar al territori”.

Els vídeos de “la veritat”

MOLDE, a través de les seues xarxes socials (@sommolde) estan difonent els vídeos “de la veritat”, jutjant algunes situacions viscudes al delta de l’Ebre.  “Venim a fer públiques les veritats de les grans injustícies que s’han comès i que es cometen cada dia contra el nostre Delta”, afirmen en les xarxes. En un dels vídeos lamenten la situació que s’hauria viscut a l’estació de bombeig del Pal a partir del temporal Glòria.

Dos mesos per presentar consultes

El Pla de Protecció del Delta de l’Ebre es pot llegir al web del ministeri (miteco.gob.es) i es troba en període de consulta pública fins el 5 d’abril. Les aportacions, suggeriments i al·legacions de ciutadans, entitats, associacions i ajuntaments es poden presentar a través del portal. És tanta la crispació social davant la proposta del ministeri que els ajuntaments estan animant als ciutadans a inundar de queixes el Pla. L’ajuntament de Deltebre, per exemple, ha habilitat un espai al seu web (deltebre.cat) per presentar les aportacions de forma conjunta.

Facebook
WhatsApp
Twitter

3 comentarios en “MOLDE, juntament amb la Taula de Consens, demanen mesures urgents per salvar el Delta”

 1. Yo también quiero salvar el delta, de hecho compré una casa ahí y contribuyo económicamente en él, el alcalde de Deltebre nos ha mandado una carta en español/castellano para que nos movilicemos y así lo hemos hecho y lo seguiremos haciendo.
  Sé que es mucho pedir pero ¿No podríais traducir lo que contáis?
  Google traslator distorsiona la traducción.
  Moltes gràcies. ¡Salvem el delta!

  1. Buenas noches, muchas gracias por su comentario. Le enviaremos a su dirección de correo electrónico la traducción.

   Muchas gracias,

   Saludos cordiales,

 2. FRANCESC CURTO BENET

  Podrieu fer-ne cinc centims del Pla del Ministeri i del Pla del Moviment ?. Aixi podriem tindre una opinió mes acurada de cada una de les solucions . Gracies

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects