L’aplicació impulsada per Núria Gas i Pere Marsinyach
Núria Gas és expatinadora del Club Patí L’Aldea. Va competir a alt nivell durant anys i, durant un viatge a l’Índia, va adonar-se que els monuments que visitava no proporcionaven tota la informació que a ella li hagués agradat tenir. Va adonar-se d’esta problemàtica juntament amb Pere Marsinyach, amic i també esportista d’alt rendiment, i van decidir posar-se mans a l’obra: “Vam veure que podíem crear algun tipus d’apliació perquè la gent pugue anar a la seua mentre visita una ciutat, sense haver de dependre d’un grup o un guia”, explica l’emprenedora. Volien també que l’experiència turística fos “divertida i diferent”.
Així, convençuts que havien trobat una oportunitat de negoci, van fundar l’empresa VisitEscape, que va veure la llum al 2021 i que opera en base a tres trets. “Se’ns va ocórrer fusionar tres pilars que per a natros són fonamentals. El primer és que la informació no és només tècnica, sinó que està basada en curiositats. El següent pilar és el misteri, que ens servix com un fil conductor perquè la gent no es desenganxe de la història i del que li estem explicant. I el tercer són les proves a l’estil escape room”.
El primer projecte de VisitEscape va ser una espècie de prova pilot al Passeig de Gràcia abans de desenvolupar l’aplicació mòbil. Arran de les respostes positives, van acabar confeccionant tres rutes més a Barcelona i ara ha sigut el torn d’Amposta, el primer municipi ebrenc que aposta per este tipus de turisme. El Crim Soterrat té lloc a diferents espais emblemàtics de la ciutat, com les cases modernistes o el Pont Penjant. Està basat en l’atracament de la banca Escrivà, un crim real que va passar fa anys a la ciutat.
Per a Gas, originària de l’Aldea, treballar per primer cop a casa ha estat un pas vital. “Què bé poder portar VisitEscape a Amposta, que al final és com el meu bebè. Poder portar-lo a les meues terres i que la gent pugue descobrir el delta de l’Ebre o el patrimoni que tenim aquí baix, perquè molta gent el té oblidat”.