TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Més permisos i ajuts amb la nova llei de famílies

S’instaura un permís pagat de cinc dies a l’any per tenir cura de familiars

Dimarts va aprovar-se la nova llei de famílies, que contempla permisos pagats i ajudes fins ara inexistents. Se reconeixen també diversos models de famílies que passaran a tenir drets que fins ara no tenien, com les parelles de fet, que tindran els quinze dies de permís matrimonial. La llei amplia també de manera jurídica el reconeixement i la protecció cap a unitats familiars LGTBI, adoptives, d’acollida, amb membres amb discapacitat, múltiples o reconstruïdes. S’elimina el pin parental, que permetia a les famílies escollir si els fills rebien continguts sobre diversitat familiar a les escoles, una fórmula proposada per partir d’extrema dreta Vox que no va arribar a instaurar-se.

Pel que fa als permisos, n’hi ha tres de nous. Els treballadors podran disposar de cinc dies pagats a l’any per tenir cura de familiars de fins a segon grau de consanguinitat en cas de malaltia greu que necessiten repòs. Hi haurà també un permís per absència de força major de quatre dies per un fet inesperat i que requerixque d’atenció immediata. En l’aspecte parental, els dos progenitors disposaran de vuit setmanes a partir del 2024 i de sis setmanes al 2023 per tenir cura dels seus fills, sempre que siguen menors de vuit anys. Els pares podran escollir si el demanen de manera continuada o fragmentada en el temps.

Novetats també per a les famílies monoparentals, que passaran a formar part del col·lectiu Famílies amb majors necessitats de suport a la criança. S’hi inclouran les ja contemplades famílies numeroses, monoparentals i monoparentals amb dos fills, famílies amb dos fills en què un dels nens o progenitor tingue una discapacitat, famílies on la mare haja patit violència de gènere o famílies amb dos fills en què un dels progenitors estigue hospitalitzat o a la presó. I s’amplien les ajudes de cent euros al mes per a mares amb nens menors de tres anys. A partir d’ara la podran rebre també les mares no treballadores.

La llei s’ha aprovat després de setmanes de negociacions i retards entre membres del govern espanyol PSOE-Unides Podem.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects