TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El Memorial Democràtic instal·larà 119 llambordes Stolpersteine a Catalunya fins a finals d’any

Recordaran vint deportats ebrencs en camps de concentració nazis

El Memorial Democràtic preveu instal·lar, entre maig i desembre d’enguany, 119 llambordes Stolpersteine a Catalunya en record dels deportats als camps de concentració nazis. Són les peces artístiques urbanes creades per l’artista alemany Gunter Demnig. Es col·loquen al davant de la darrera residència que va tenir la persona en llibertat. 

Les llambordes Stolpersteine són blocs de ciment, d’aproximadament 10 cm x 10 cm, amb una placa de llautó daurat on hi ha gravades les dades més rellevants de la víctima. Hi ha més de 82.000 llambordes a tot el món.

Durant el 2021 està previst que a les Terres de l’Ebre se n’instal·len 10 a Amposta, concretament el 18 de juny i 10 més a Flix, tot i que la data encara està per determinar.
La instal·lació d’aquesta nova remesa de llambordes començarà aquest divendres 7 de maig a Roses (Alt Empordà), a les 12 h, amb la col·locació de la peça en record del veí de la població deportat Ermengol Romañach, al carrer Perelada, 35. Hi participaran el director del Memorial Democràtic, Jordi Font, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Infografia

En aquests moments a Catalunya hi ha 270 Stolpersteine. Amb la col·locació de les noves peces, a finals de 2021 n’hi haurà 389. El Memorial Democràtic és l’encarregat d’adquirir les llambordes i coordinar-ne la instal·lació.

Actualment, n’hi ha a Albatàrrec (1), Barcelona (1), Cardona (3), Castellar del Vallès (5), Cervera (3), Cubelles (1), els Guiamets (1), Esparreguera (7), Figueres (11), Girona (16), Gironella (7), Granollers (7), Granyena de Segarra (1), Igualada (10), Lleida (11), Manresa (24), Mataró (15), Montornès del Vallès (3), Navàs (6), Olesa de Montserrat (10), les Oluges (1), la Prenyanosa (1), el Pont de Vilomara i Rocafort (1), Prats de Lluçanès (2), Pontils (1), Puig-reig (9), Ripollet (4), Rubí (11), Santa Coloma de Queralt (3), Sant Antolí i Vilanova (1), Sant Vicenç de Castellet (1), Sabadell (61), Sanaüja (1), Santa Perpètua de Mogoda (1), Súria (14), Talavera (1), Torà (1), Tarroja de Segarra (1), Torrelles de Foix (1), Vallbona d’Anoia (1), Vallfogona de Riucorb (1), Vilafranca del Penedès (9).

Les llambordes Stolpersteine són blocs de ciment, d’aproximadament 10 cm x 10 cm, amb una placa de llautó daurat on hi ha gravades les dades més rellevants de la víctima. Hi ha més de 82.000 llambordes a tot el món.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects