TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Les sancions de trànsit seran més dures

S’eliminen els 20 km/h de marge per avançar

La reforma del carnet de conduir per punts avança i està a punt per començar el tràmit al Congrés i el Senat abans de tenir la llum verda definitiva. Agreuja les sancions previstes per a conductes considerades de risc o perilloses, com fer servir el mòbil mentre es condueix. Conduir amb el mòbil amb la mà suposarà perdre 6 punts, el doble que ara.

Una de les noves mesures és que no es podrà superar per 20 quilòmetres per hora els límits genèrics de velocitat quan s’avancen altres cotxes. També serà infracció greu dur al vehicle mecanismes de detecció de radars. Fins ara, la infracció quedava registrada si s’utilitzaven estes màquines, mentre que ara, només dur-los ja serà motiu de multa. Suposarà la pèrdua de tres punts del carnet.

Altres novetats són la unificació en un termini de dos anys del temps que ha de transcórrer sense cometre infraccions per recuperar el saldo inicial de 12 punts, sempre que no s’hagi perdut tot el saldo. També puja el preu de no fer servir de manera adequada o no utilitzar els aparells de seguretat, com ara el cinturó, cadiretes infantils o el casc. Passarà a costar 4 punts.

L’objectiu de la reforma del carnet per punts és reduir un 50% el nombre de persones mortes i ferides greus de cara a l’any 2030 i avançar cap a una xifra «pròxima a zero» al 2050.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects