Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Ribera d'Ebre»Móra d'Ebre»Les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa de la Ribera d’Ebre, l’oportunitat per descobrir la gastronomia de la comarca
    Móra d'Ebre Ribera d'Ebre

    Les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa de la Ribera d’Ebre, l’oportunitat per descobrir la gastronomia de la comarca

    RedaccióBy Redacció25/11/20233 Mins Read

    Onze restaurants de la zona repensen la clotxa

    Fins al 17 de desembre, onze restaurant dels nou pobles de la Ribera d’Ebre oferixen un menú on la clotxa és l’àpat principal. Alguns la repensen, d’altres són més fidels a la recepta de sempre: pa de pagès, arengades, tomàquets, ceba, all i una bona dosi d’oli d’oliva. Els ingredients són senzills i estan a l’abast pràcticament tot l’any, fet que convertix la clotxa en un menjar ideal per a aquells que treballen fora de casa. De fet, l’origen de la clotxa se troba en els pagesos de la zona, que se la menjaven mentre treballaven al camp perquè és nutritiva, bona i fàcil d’endur-se cap a un lloc o un altre.

    Els restaurants adherits a la iniciativa són el Casal de Benissanet, la Braseria Taperia Bar Maig i el restaurant Pas de l’Ase de Garcia, la Braseria la Forquilla de Ginestar, el Molí d’en Xim de Miravet, el restaurant gastronòmic La Creu de Móra d’Ebre, Can Secundino i Mas de Subirats de Móra la Nova, el bar restaurant Sant Jordi de Rasquera, el restaurant del càmping de Riba-roja d’Ebre i la Braseria de Tivissa. En el cas de la Creu de Móra d’Ebre, la propietària, Noèlia Guirao, explica que han decidit repensar la clotxa de tota la vida i deconstruir-la. Així, els clients poden menjar-se-la amb forquilla i ganivet i en una ració més petita.

    El cuiner de La Creu de Móra d’Ebre elaborant la seua versió de la clotxa, amb els ingredients de sempre. Imatge: J.C.C.
    La versió de la clotxa de La Creu. Foto: J.C.C.

    Esta versió renovada inclou canvis en l’elaboració o en el tractament de la matèria primera. Per exemple, la ceba és caramelitzada, el pa se servix en forma de torrades i el plat s’acaba amb una picada d’olives negres. És una versió apta perquè els clients se la puguen menjar de manera fàcil al restaurant, connectant amb la tradició de la clotxa d’una manera còmoda. Cada establiment participant ha reinterpretat el plat de manera totalment lliure, cosa que comporta que l’oferta dels diversos restaurants sigue variada. Totes les propostes se poden consultar al web de Turisme Ribera d’Ebre.

    Enguany és el segon cop que les jornades se celebren a la tardor, de manera que el turisme no se concentra només en els mesos d’estiu. Noèlia Guirao explica que, des que van iniciar-se, les jornades aconseguixen que gent d’arreu de l’Ebre se desplace a la comarca per tastar la clotxa. Tot i que creu que la majoria dels comensals són gent de la pròpia Ribera que tenen curiositat per veure com se repensa un àpat tan típic i seu com este.

    La clotxa de La Creu al plat. Imatges: J.C.C.
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Tivissa té un nou oasi cultural: s’inaugura la Sala Teatre

    Tivissa ja gaudix d’un nou espai on poder programar actes culturals, econòmics i festius, on els veïns i veïnes puguen…

    Read More

    Joan Bagés interpreta ‘Vexations’ durant catorze hores: “El temps es dilata”

    El músic flixanco va repensar la peça, que originalment requerix 840 repeticions Joan Bagés ha fet història. El passat dissabte…

    Read More

    Trenta anys de natura protegida a la Reserva Natural de Sebes

    Read More

    Ca Escoda, la casa a Darmós que vol retenir i impulsar talent artístic

    Read More

    Al brancal de l’Enfarinada

    Read More

    Notícies recents

    Al brancal d'Arrels d'Orta

    Enric Alfonso està al capdavant de la vinateria Arrels d’Orta, que reobre portes el proper ...
    Al brancal 03-12-2025

    Josep Piñol després d''Evitada': “M'interessa la hipocresia de les persones”

    Josep Piñol (1994, Tivenys) és nerviós, es mou quan parla i mai s’està en la ...
    Cultura 29-11-2025

    Jordi Fabá presenta 'Dos Almas', un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    El músic tortosí llença el seu segon single Jordi Fabá ha tret el seu segon ...
    Cultura 27-11-2025
    El més vist

    Al brancal d’Arrels d’Orta

    Al brancal

    Josep Piñol després d”Evitada’: “M’interessa la hipocresia de les persones”

    Cultura

    Jordi Fabá presenta ‘Dos Almas’, un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    Cultura

    Al brancal de Genèriccc

    Al brancal

    Robert Adell: “Es necessiten més pastors”

    Entrevistes

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    • Gestiona les opcions
    • Gestiona els serveis
    • Gestiona {vendor_count} proveïdors
    • Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    • {title}
    • {title}
    • {title}
    X