TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’ensenyament protesta contra l’avançament del curs: vaga els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març

La convoquen els sindicats d’ensenyament de manera conjunta

El sindicats USTEC-STEs, UGT, CC.OO, Aspepc-sps, Intersindical, CGT i USOC han anunciat de manera conjunta una vaga a l’ensenyament els propers 15, 16, 17, 29 i 30 de març. Protesten en contra de l’anunci per part del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, que el curs escolar començarà una setmana abans. Estes agrupacions consideren que este canvi no permetrà als professionals preparar el curs escolar com cal, i que la iniciativa no s’ha consensuat amb ells. Tot i això, els sindicats afirmen que això només ha estat «la gota que ha fet vessar el got».

Segons les previsions d’Educació, el dia 5 de setembre s’iniciarà el curs a primària i el dia 7 a secundària. Els sindicats ja han afirmat que, si estes dates no es mouen, no començaran les classes. Destaquen també l’«actitud prepotent, poc dialogant i immobilista» del conseller. Diuen que no desconvocaran cap dia de vaga previstos si no se negocien una sèrie d’objectius, com la recuperació del 6% del PIB en inversió, la reversió de les retallades o el decret de plantilles.

A banda d’estes cinc dates de vaga, el mes de març tindrà també el 8M i el dia 23, en què hi ha una aturada en defensa de la immsersió lingüística a les aules i en contra del 25% del castellà.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects