TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’empresa Lucta construirà a Tortosa un centre de producció d’abast mundial

Lucta invertirà 25 milions d’euros en la construcció del centre i crearà 25 llocs de treball directes

L’empresa catalana Lucta, nascuda a Barcelona fa 74 anys i que actualment compta amb centres de producció a vuit països, construirà a Tortosa un nou centre estratègic dins la seua activitat del sector de la química fina. Ho farà al polígon industrial Catalunya Sud, en uns terrenys de més de 18.000 metres quadrats en els quals habilitarà un centre de noves tecnologies i producció d’ingredients, amb un component molt important pel que fa a R+D+I. Este dimecres, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de responsables del projecte d’expansió de Lucta, ha donat a conèixer els detalls d’esta inversió que seguirà reforçant l’activitat industrial a la ciutat després de les recents implantacions com Florette o Kronospan.

L’alcaldessa ha destacat que l’arribada de Lucta a Tortosa «permetrà generar llocs de treball altament qualificats i, d’esta manera, no només podrem retindre talent local sinó que també en podrem atraure de fora«, ja que l’activitat suposarà incorporar personal d’altres centres de producció de l’empresa. Els perfils que requerirà esta nova indústria corresponen als camps de l’enginyeria i de la química, així com personal amb el grau superior de formació. En total, 25 llocs de treball directes, una vegada entre en servei, als quals caldrà sumar una cinquantena de llocs de treball indirectes. Durant la construcció de la planta es generaran 80 llocs de treball per a l’execució d’un projecte en el qual Lucta invertirà 25 milions d’euros. «El projecte de Tortosa és, per a nosaltres, un projecte d’àmbit global: aquí hi situarem la nostra part d’innovació i d’última tecnologia. La producció que farem aquí servirà per a abastir la resta de plantes de les quals disposem: anirà de Tortosa al món«, ha detallat el director del grup Lucta, Albert Xambó.

El tipus d’activitat de Lucta se centra en l’obtenció de fragàncies i aromes que posteriorment s’apliquen sobre tot tipus de productes quotidians. Lucta va nàixer al barri de Sant Gervasi, a Barcelona, i actualment té la seua seu a Montornès del Vallès, a més de centres de producció a Granollers, i d’investigació a Bellaterra. Així mateix, compta amb centres de producció a punts com els Estats Units, Mèxic, Brasil, Colòmbia, la Xina, Polònia o, des del gener d’enguany, també a Tailàndia. Des d’estes plantes subministra la producció a un total de 95 països.

Els plans de l’empresa passen per acabar de definir el projecte de construcció durant este 2023 amb vista a començar-ne la construcció durant el 2024.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects