TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’EMD de Jesús presenta #mosparlem, un projecte d’entrevistes a joves del municipi

Es publicarà una nova peça audiovisual cada setma

#mosparlem és el nou projecte de l’EMD de Jesús per donar veu als joves del municipi. Es tracta d’entrevistes de breu format dels diferents joves que constitueixen el teixit social de Jesús.

El projecte original de #mosparlem estava encarat a trobades disteses amb grups reduïts de persones per poder tractar temàtiques puntuals, i conèixer així el punt de vista dels diferents convidats. Amb l’arribada de la COVID-19 i la reducció de la interacció social estes entrevistes es van veure aturades. Tal com comenta l’Alcalde, Víctor Ferrando: “#mosparlem va néixer com una idea de recollir informació. Parlar‐nos és imprescindible i és la nostra raó de ser tenir contacte amb totes les veïnes i veïns. Apropar l’administració als ciutadans. És fonamental no perdre el contacte amb la gent”.

Durant este temps el projecte es va traspassar al paper, concretament a l’informatiu jesusenca amb la secció #mosparlem amb… L’acció, presentada ahir en roda de premsa, està dirigida als joves i presenta un format més individualitzat i personal que permetrà conèixer d’una manera més profunda allò que apassiona a la gent jove de Jesús. Qui són, què fan, per on paren… #mosparlemjóvens és una modalitat d’audiovisual per descobrir a les xarxes socials de l’EMD de Jesús i que es podrà visualitzar a través del canal de YouTube ÀNIMS I AVANT.

Es tracta de reportatges curts, d’entre 3 i 5 minuts de durada, on a través d’una entrevista individualitzada es podrà descobrir com són els i les jóvens de Jesús. Aquest format vol descobrir un reportatge breu, dinàmic i accessible a tothom, donat que tots els continguts estan subtitulats per tal de facilitar‐ne la seua visualització.

A partir d’ahir, i durant cada setmana de l’any 2022, es presentarà una nova entrevista amb jóvens del Jesús. Cada dimecres a les 12h es publicarà una nova edició. Es parlarà amb el jovent d’allò que els fa sentir vius, ja siga per professió, estudis, afició, vinculació social, amistat, família, esport… Es tracta d’entrevistes individualitzades que es van succeint, encara que no de manera ordenada, per nominació entre els mateixos participants. Les entrevistes tenen tres elements comuns: jóvens de Jesús entre 18 i 35 anys, una cadira i el logo del projecte que acompanya peça. Esta cadira, la mateixa per tothom, va canviant d’ubicació en funció del lloc escollit per cadascun dels participants. D’esta manera, es descobrirà un racó de Jesús diferent cada dia, un indret amb identitat pròpia per cadascun dels #mosparlemjóvens.​ Ara, aquest nou format audiovisual, està pensat per poder accedir a un consumidor diferent del #mosparlem habitual. Es presentarà a les diferents xarxes per poder arribar tant al públic més jove com a tota aquella franja d’edat més avançada, consumidora de xarxes social com ara Facebook. El projecte està sent rebut amb moltes ganes per tots els convidats a formar‐ne part. Els mateixos entrevistats valoren la iniciativa de manera molt positiva, tant pel format com pel contingut.

Tal com comenta Eva Marro, regidora de participació ciutadana: “Aquest nou treball vols ser un homenatge a tots els jóvens i a les seues inquietuds. Per una banda posa en valor la diversitat creativa que forma part de cadascun d’ells i d’elles. I d’altra banda ens permet fer, en molts dels casos, una crítica constructiva a la manca d’oportunitats del territori, fent un encís a la seua pròpia capacitat per canviar aquesta dinàmica. Cada entrevista té el seu moment singular, algunes són especialment emotives, d’altres més profundes, d’altres més divertides, però cadascuna d’elles és única, com els secrets que ens desvetllen i les persones que ens els confien”.

La primera entrevistada ha estat Tània Tomàs, jove emprenedora en el sector textil i del ioga. Ja es pot viasualitzar a YouTube.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects