TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La XXVI Festa de l’Arròs i la Carxofa d’Amposta posa els productes de temporada al centre

Este passat diumenge s’ha celebrat a Amposta una de les cites gastronòmiques amb més afluència de públic de les comarques ebrenques. La Festa de l’Arròs i la Carxofa de la capital del Montsià és una oportunitat per donar valor a productes de proximitat com l’arròs i la carxofa, aliments típics de la zona que van tenir tota la presència en les degustacions oferides per diversos restaurants de la ciutat.

La jornada va començar amb els assistents fent cua a l’Auditori ampostí per comprar els tiquets que després podien bescanviar per un tast. Es van fer cues mentre a l’interior de l’edifici s’anaven realitzant demostracions de restauradors de l’Ebre en directe. Van participar-hi Alexis Gisbert, de La Sifoneria, Ladis Alcalà, mestre arrossaire, i Iván Valverde, de la pastisseria Dolços Alemany 1912.

El mercat de proximitat obria a les 10:00 hores. S’hi van poder comprar productes frescos i de proximitat, posant especial atenció a l’arròs i les carxofes de temporada. Hi havia clients amb carros de la compra que, malgrat l’aire festiu, volien aprofitar la quantitat de gènere preparat per a l’ocasió. La xaranga Suc d’Anguila va amenitzar el matí i el dinar, entrant al recinte firal mentre se formaven les primeres fileres per accedir a la carpa muntada especialment per a este dia. L’organització va decidir obrir portes abans de l’hora prevista perquè els assistents puguessin entrar a la zona de les taules i prendre seient mentre els restauradors donaven els tocs finals als seus plats.

Fins a set restaurants ampostins van oferir un tast. Van ser l’Atípic, la Nuova Trattoria, Temps de Terra, La Sifoneria, Els Ullals, El Secret i La Pepa. Cadascun va elaborar una proposta amb arròs i carxofa que van interpretar de manera lliure. Van poder-se degustar postres, suquets, arrossos… plats elaborats i recent fets. El tast popular oferia també llonganissa, botifarra d’arròs, carxofa, llesques de pa amb allioli i beguda. La carn i les carxofes, fetes a la brasa.

Les olors que viatjaven per recinte i les imatges dels restauradors preparant els tastos van despertar els sentits dels comensals. Alguns fins i tot van dur-se estovalles i coberts de casa per fer més rodona l’experiència.

Els restauradors van oferir tastos fins les 14:00 hores. Segons l’alcalde, Adam Tomàs, se van servir 4.000 racions de menjar i la gran assistència de públic confirma l’atractiu de la proposta, així com les més de tres-centes caravanes aparcades als voltants del recinte.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects