TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La plataforma de veïns de Santa Bàrbara recull al·legacions contra la planta de compostatge

Una part de la població tem que el subsòl acabe contaminat

Una part dels habitants de Santa Bàrbara recolliran al·legacions durant el cap de setmana en contra del projecte de la planta de compostatge. Enric Lange, president de la plataforma veïnal ‘No a la planta de compostatge’, ens atén in situ i explica per què han començat esta iniciativa: “Avui estem a la plaça del poble i tota la gent que vulgue presentar al·legacions pot venir a signar una plantilla model i mostrar la seua preocupació. Hi ha molta gent que diu que no sap què fer, per això hem creat una plantilla amb uns punts clars i breus que es poden signar. Volem que la gent participe”.

La plataforma ‘No a la planta de compostatge’ recollint firmes este matí. FOTO: Enric Lange

La planta de compostatge s’aixecarà a la part nord del terme municipal, a uns 3 kilòmetres del centre urbà, en una finca que actualment és agrícola. Lange explica que, quan es van assabentar d’esta possibilitat, van pensar que la planta seria un projecte petit i de proximitat. “Vam pensar que era una petita empresa, però el que ens hem trobat és que darrere d’això hi ha un gran grup. La gallinassa que es faria servir estaria vinculada al grup Padesa i l’empresa avícola El Pilar. No estem parlant d’una planta de tres o quatre granges. De fet, al projecte de l’ajuntament es parlava d’unes 40.000 tones anuals i després se va presentar un annex d’unes 25.000. Pensem que el dia de demà ho ampliaran”.

El compostatge és el reciclatge dels residus orgànics a partir d’un procés controlat de fermentació (descomposició per l’acció de microorganismes). “El primer problema que veiem és una afectació visual, hi haurà una gran esplanada de formigó amb un o dos magatzems. Això són restes animals que provoquen olors, que atreuen mosques, insectes i demés, que afecten a tothom qui viu al voltant. Però la nostra gran preocupació és que aquí, a la plana del Montsià, tenim un aqüífer a uns 200 metres de profunditat i si algun dia hi ha una fuita del residus se pugue contaminar el subsòl de Santa Bàrbara. Seria un desastre ambiental per a la nostra població».

L’ajuntament i la plataforma estan en negociacions sobre esta problemàtica i l’ens públic ja ha anunciat que farà una consulta popular a tota la població perquè puguen votar-hi a favor o en contra.

Facebook
WhatsApp
Twitter

1 comentario en “La plataforma de veïns de Santa Bàrbara recull al·legacions contra la planta de compostatge”

  1. Pasara lo que com diem aqui lo que deu vullgue pero natros persistirem en intenta salvaguarda el aquifer mes gran de catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects