TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La Irreal: un oasi cultural al centre de Tortosa

La llibreria Irreal ja existix. Està situada al mig de Tortosa, al carrer Francesc Gimeno, a la baixada del pont. De fet, creuant-lo, si desvieu la mirada, se reconeix la porta verda que estos dies està oberta només a mitja alçada. Dins, obrint caixes i col·locant llibres, hi trobareu la Júlia Albesa, la nova llibretera de la ciutat. Amb només 25 anys, fa uns mesos va decidir fer un canvi de rumb i dedicar-se a la seua passió: la literatura.

Albesa va estudiar periodisme a la URV, a Tarragona. Va tornar a casa per treballar en diferents mitjans de comunicació ebrencs. És una defensora aferrissada del periodisme local i de les històries de proximitat, i vol que en esta llibreria hi passen coses i hi vingue gent diversa, interessada no només per la literatura, sinó per la cultura en general.

Just davant de l’aparador hi ha tres taules de fusta. Hi són perquè els clients puguen seure a fer un cafè, a comentar les novetats editorials amb Júlia o simplement a llegir. La Irreal és un espai on no només se vendran llibres. Aquí s’hi podrà passar a fer la xerrada, assistir a presentacions i a gaudir d’una agenda plena d’activitats que dinamitzen la ciutat.

L’espai és diàfan i gairebé minimalista, amb les parets blanques i molta llum. Abans d’arribar a la caixa hi ha una paret plena de llibres voladors, enganxats a les parets. Són novel·les antigues que Júlia tenia a casa i que ha volgut que formen part del seu nou projecte. El verd de la porta i del logo troben companyia en el color de les plantes i les flors que ho decoren tot.

Els llibres de segona mà estan col·locats al fons de la sala, a la vora d’una butaca i d’una petita tarima preparada per a events. Ordenats per colors, aquí hi viuen els clàssics, edicions dels anys 70 i 80 amb la personalitat que han adquirit gràcies al pas del temps. La tasca de recerca de la llibretera ha estat curosa, hi ha títols que tothom coneix ben conservats i barats.

Avui hi ha caixes per tot arreu, novel·les que encara no han trobat lloc i estanteries que van plenant-se sense pressa. Autors de casa, internacionals, assaig, títols sobre cinema, feminsime o transexualitat. Esta miscel·lània conviu perfectament entre les parets de fusta dels mobles nous de trinca, esperant que arribe el 10 de setembre perquè els lectors de Tortosa i els voltants s’apropen a descobrir La Irreal. La inauguració serà de 17:30h a 20:30h, oberta al públic.

Júlia Albesa és la nova llibretera de l’Ebre. Sap que viure de la cultura és complicat en tots els àmbits, però la il·lusió de veure el seu somni fet realitat l’empeny a seguir. Començarà esta nova etapa amb molta força, segura que aquí baix se poden construir espais inclusius que moguen el territori i el facen encara més ric.

Facebook
WhatsApp
Twitter

2 comentarios en “La Irreal: un oasi cultural al centre de Tortosa”

    1. Júlia, un plaer coneixer-te i una gran troballa la llibreria La Irreal. Un passeig per la vora del riu, de Voraparc fins el pont, passar-hi per sota i deixar de mirar cap el nord, no sigui que el monument feixista em tregui la pau de la passejada. He anat a recollir un llibre encomanat i n’he sortit amb dos. Fins aviat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects