TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La covid podria comportar-se com una grip

Podria convertir-se en una afectació estacional

La Covid-19 podria comportar-se com una grip estacional. Esta és la conclusió principal d’un estudi liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i publicat a Nature Computational Science. Els investigadors volien saber si este virus se comportarà de manera semblant a la grip estacional o si afectarà les persones de manera regular durant totes les estacions de l’any. Els investigadors han analitzat l’associació de temperatura i humitat en la fase inicial de la propagació del virus a 162 països dels cinc continents, abans que hi haguessen canvis en el comportament i en les polítiques de salut pública.

Els resultats obtinguts mostren que la taxa de transmissió més alta s’associen a temperatures i humitat més baixes.

En l’article, els autors expliquen que un ambient menys humit sol reduieix la supervivència de la majoria de virus que afecten les vies altes, tot i que este tipus de virus no tenen un embolcall protector, anomenat càpsida. En canvi, els que sí que en tenen, resisteixen les estacions fredes i es transmeten, majoritàriament, per l’aire.

Els resultats apunten que el virus de la Covid-19 pertany a este tipus i que la transmissió aèria és vital per a la propagació. Les onades de la malalatia que van ocórrer l’estiu passat podrien deure’s a la presència dels aires acondicionats en espais tancats. Així, la transmissió en estos ambients que tenen aparells per refredar l’ambient era més fàcil que a l’exterior. Els investigadors també creuen que la relaxació de les mesures i el turisme va propiciar que la malaltia agafés força a l’estiu tot i que la transmissió era més dèbil.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Choosing Marijuana Legalization

Choosing Marijuana Legalization Who Else Wants to Learn About Marijuana Legalization? Anyone 21 or older would have the ability to possess small quantities of marijuana

Llegir Més »
Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects