TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Justícia anuncia un nou mapa de fosses comunes a Catalunya

Gemma Ubasart ho va anunciar en l’homenatge als combatents de la Batalla de l’Ebre al Memorial de la Fatarella

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, va anunciar ahir que «en pocs dies» es presentarà un nou mapa de les fosses de Catalunya, «un instrument utilíssim per a garantir el dret dels ciutadans i ciutadanes a conèixer els fets de la guerra civil i el franquisme».

Usabart ho va comunicar durant la celebració de l’homenatge anual als combatents de la Batalla de l’Ebre. L’acte, presidit per la consellera, va tenir lloc al Memorial de les Camposines, a La Fatarella. Entre els assistents a l’acte, van destacar diversos familiars de brigadistes internacionals, vinguts des d’Anglaterra, Irlanda i Estats Units.

Com cada any, l’homenatge va consistir en la inauguració d’una placa amb els noms de seixanta-dos soldats inscrits recentment al Cens de persones desaparegudes, dels quals se sap o es pot suposar que van morir o desaparèixer en el transcurs de la Batalla de l’Ebre. Amb els noms d’enguany, el nombre d’inscrits a les plaques que es pot veure en aquest memorial suma un total de 1.752 persones en 24 plaques.

Durant l’homenatge es van llegir en veu alta els noms de les víctimes i els familiars de les persones recordades han fet una ofrena floral al Memorial. Montse Castellàhi ha posat la música. A més de la intervenció de la consellera, Gemma Ubasart, també va pronunciar unes paraules l’alcalde de la Fatarella, Francisco Blanch, i Jaume Solà, representant dels familiars dels desapareguts. La conductora de l’acte, Lídia Berbis, va llegir el discurs enviat per Nancy Philips, representant dels Brigadistes Internacionals desapareguts.

L’acte va ser organitzat conjuntament per la Generalitat, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i l’Ajuntament de la Fatarella.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects