TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Inicien una petició per prohibir els petards a Tortosa els dies previs i posteriors a Sant Joan

Persones amb trastorns com l’autisme i les mascotes estan afectats per la pirotècnia

Recentment s’ha iniciat una petició a través de Change.org per demanar la regulació de l’esclat de petards a Tortosa les setmanes abans i després de Sant Joan per limitar-los a la revetlla. El so dels petards, explica Cinta Baubí, veïna de Tortosa i impulsora de la campanya, comporta un alt perill per mascotes i persones amb autisme, epilèpsia, Alzheimer o malalties que comporten una alta sensibilitat, per exemple.

La petició, que compta amb unes 230 signatures a hores d’ara, té el suport de diferents protectores d’animals i pares de xiquets afectats. En el cas de Baubí, este any ha hagut de deixar el seu gos amb familiars, ja que al seu barri no paren d’esclatar petards contínuament. En el cas de la nit de Sant Joan sempre deixa la seua mascota a una guarderia d’animals, però la situació durant tot el mes de juny, explica, “és insuportable”. Esta situació la viuen moltes famílies any rere any i és per este motiu que en ciutats com Terrassa han iniciat campanyes per promoure els petards de llum com a substitut dels que generen un fort soroll perquè tothom puga gaudir de la revetlla.

“Sóc mestra d’educació especial i tracto amb persones hipersensibles que per Sant Joan es veuen obligades a marxar de les seues cases”, afirma la creadora de la campanya. Amb això, Baubí remarca que no vol acabar amb el Sant Joan, però sí frenar l’esclat dels petards les setmanes abans i posteriors a la revetlla perquè tothom puga estar tranquil dins les seues cases. Per ara, no s’ha fet cap petició formal a l’Ajuntament de Tortosa, ja que s’espera comptar amb més signatures per iniciar la gestió.

Facebook
WhatsApp
Twitter

3 comentarios en “Inicien una petició per prohibir els petards a Tortosa els dies previs i posteriors a Sant Joan”

  1. Antònia Tledo

    Molt bona iniciativa, cal pensar i tenir mes en compte les persones amb discapacitat que tant sensibles són al soroll dels petards.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects