TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

GEPEC-EdC denuncia que les aus del Delta moren electrocutades

Anuncien una campanya per posar-hi solució

Des del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) denuncien que moltes aus moren al delta de l’Ebre a causa de la xarxa elèctrica, sigue perquè s’hi estampen o perquè s’electrocuten amb el cablejat. Ara, inicien una nova campanya per revertir esta situació que es dividirà en quatre fases i que s’espera que dure fins a final d’any. La campanya comprèn des de l’estudi inicial de la situació fins a la denúncia per la via legal. Per este motiu, també engeguen un micromecenatge per aconseguir els fons econòmics necessaris.

Molts factors provoquen que els ocells acaben xocant o electrocutant-se amb el cablejat elèctric al delta de l’Ebre: quan fa molt vent, els ocells poden perdre el control del vol i patir un accident. Quan cau la nit, la situació és diferent: els moixons volen i se dirigixen als camps d’arròs inundats d’aigua, seguint el reflex de la lluna. A causa de la poca visibilitat s’estampen contra el cablejat elèctric que els envolta. Molts d’estos ocells no se troben o no se dona cap avís, per això és difícil quantificar el nombre d’aus que queden ferides o mortes.

Durant els mesos d’estiu, se realitzarà un estudi exhaustiu de la situació. Des de l’entitat expliquen que no n’existix cap de previ sobre la quantitat d’ocells que resulten ferits o morts a causa d’estos accidents. La segona fase de la campanya consistirà en estudiar a fons totes les possibles alternatives per fer compatible la necessitat d’una xarxa elèctrica funcional a la zona amb la protecció dels ocells i la biodiversitat.

Flamenc greument ferit per col·lisió amb la línia elèctrica.
FOTO: Xavier Jiménez – GEPEC-EdC ©


Una vegada recollida tota la informació, des de GEPEC-EdC prendran mesures per aconseguir aturar estes morts. D’esta manera, amb les dades recollides durant l’estudi utilitzaran tant la via administrativa com la penal per denunciar els fets. El president del GEPEC-EdC explica que “cal arribar fins al final: volem protegir el Delta de l’Ebre i els ocells que hi viuen i fer-ho compatible amb les activitats tradicionals que s’hi desenvolupen”. Així, exigeixen que es compleixi el deure de protegir este espai natural i la fauna que hi viu.


El GEPEC-EdC, una entitat sense ànim de lucre, busca fons econòmics per poder tirar endavant la campanya. Calculen que, com a mínim, necessiten 15.000€ fins a finals d’any. En cas que s’allarguen els processos legals, podria augmentar la despesa econòmica. Per aconseguir els fons necessaris engeguen un micromecenatge en què tothom pot participar. Se poden fer donacions a: https://gepec.cat/campanyes/crowfunding-flamenc/

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects