TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Frida Fernández, de la Fatarella, és la nota més alta de la Selectivitat

Frida estudiarà Llengua i Literatura Espanyoles

Frida Fernández té disset anys i viu a la Fatarella. Ha estudiat a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i, des que van sortir les notes de la Selectivitat, l’han trucat i entrevistat dels principals mitjans ebrencs i catalans. Frida explica que, sobretot a l’inici, l’atenció mediàtica la va agafar per sorpresa i que ha estat una mica esgotadora. El seu 9’9 és la nota més alta a nivell de Catalunya, i la compartix amb sis altres joves de la resta del país.

Estudiarà Llengua i Literatura Espanyoles, una tria que té clara des que va topar-se amb una professora que la va motivar. Diu que la majoria de professors que ha tingut han estat de lletres, i que per això no d’ha trobat amb el menysteniment que sovint reben estes assignatures en contraposició a les de ciències o les tecnològiques. De fet, la poca pressió que sentia per treure una nota molt alta a la Selectivitat potser li ha anat a favor: Fernández sabia que podia prendre’s els exàmens amb calma perquè amb un 5’0 ja accedia a la carrera desitjada.

Quan li preguntem per estos dos últims cursos marcats per la pandèmia, la jove estudiant els ha viscut amb certa normalitat. “Al principi sí que va ser estrany, sobretot perquè la pandèmia va venir de cop. Va costar adaptar-se a l’ensenyament telemàtic, però a segon ja vam estar molt poc temps confinats”. La Selectivitat va seguir la mateixa línia que les classes presencials: mascaretes, distància i ventilació. Per això, als alumnes ja no els van venir de nou les mesures que es van prendre aquells dies.

Al setembre, Frida començarà una nova etapa a la Universitat Autònoma de Barcelona. No té por de la gran ciutat i afronta esta nova etapa amb ganes, tant de marxar fora de casa com de seguir formant-se en el que l’apassiona.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects