TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

‘Femme in Arts 2021’ vol desconstruir els estereotips de la maternitat

Del 25 al 28 de novembre, Amposta acollirà música, dansa, cinema i recitals per reflexionar sobre el fet de ser (o no) mare

«Des d’antic, les autoritats polítiques i científiques han controlat la maternitat i hi han associat valors morals, pensats des del patriarcat», explica la periodista i activista cultural Anna Zaera, I és a partir d’aquesta premissa que orbitarà la cinquena edició de Femme in Arts. Del 25 al 28 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional per l’Eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre), Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre  organitza aquest certamen comissariat per Zaera, amb la voluntat de deconstruir els estereotips sobre la maternitat, el mandat imposat al fet de ser mare i totes les violències associades.

Femme in Arts 2021 —organitzat per Lo Pati amb la col·laboració del Pla Local de Polítiques de Dones de l’Ajuntament d’Amposta i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià— planteja un programa ric i radical. Així, les activitats s’iniciaran dijous 25 de novembre amb Roca, llet i pluja, un recital del col·lectiu de dones poetes Las Lorquianas amb textos sobre la maternitat. En acabar s’iniciarà el col·loqui Maternarratives literàries i digitals amb Fuensanta López, Teresa Domingo i Tamara Arasa amb la introducció literària d’Helena Herranz de la llibreria La Romàntica d’Amposta. 

Femme in Arts 2021 tancarà diumenge 28 amb el diàleg Transmaternitat: dones de postguerra, babyboomers, X i Millennials.  Hi participaran dones de diverses generacions de les Terres de l’Ebre que traçaran un cronograma sobre les pressions i els estereotips de la maternitat vinculats a cada època. Des del franquisme a la llibertat (o no) d’elecció marcada per l’activisme feminista i la dictadura de la publicitat. La jornada continuarà amb una acció participativa sobre l’alletament matern (en tots els formats) a la plaça Mari Chordà i, també, amb l’aclamada proposta d’Ada Vilaró 360 grams, una obra que reivindica el cos de la dona a través de la narració d’una experiència íntima i que es podrà a l’Auditori de la Unió Filharmònica a la tarda.

Facebook
WhatsApp
Twitter

1 comentario en “‘Femme in Arts 2021’ vol desconstruir els estereotips de la maternitat”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects