20juny6:30 pm9:00 pmConcert comentat “Compositores al voltant de Pedrell”6:30 pm - 9:00 pm Població:Tortosa

Detalls de l'esdeveniment

L'any 2022, els membres del grup Accent Ensemble van recuperar, enregistrar i editar una part important de l'obra de Felip Pedrell. El llibre-disc resultant, Lais.Felip Pedrell, impulsat pel Campus Extens de la URV a Tortosa, forma part de la Col·lecció Campus Terres de l'Ebre, de Publicacions URV.

Seguint amb la recerca de la petjada de Pedrell entre els seus alumnes, amics i seguidors, ara el quartet, juntament amb la historiadora Cristina Favà, presenten un concert comentat amb l'objectiu de mostrar com la figura del mestre tortosí va deixar empremta a la cultura de la seva època. El concert es centrarà en l'impuls i la influència que Pedrell donà a les compositores catalanes emergents del tombant entre els segles XIX i XX.

Configurarà el programa una selecció de peces líriques i instrumentals, entre les quals el que es considera el primer lied en català, "Suspirs", d'Agnès Armengol, així com cançons de Lluïsa Casagemas, Narcisa Freixas, Matilde Escalas...

L'exposició està organitzada pel Campus Extens de la URV a Tortosa, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona.

Més

Notícies recents