TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Els serveis jurídics de la Generalitat avalen el toc de queda

El Govern haurà de decidir si s’ha d’aplicar la mesura

El president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha anunciat en roda de premsa que l’informe del gabinet jurídic del Govern avala un toc de queda nocturn, sempre que sigue selectiu i s’aplique en els municipis amb més contagis.

Els municipis més afectats pels contagis de la Covid-19, per tant, podran ser susceptibles de limitar la mobilitat nocturna com a mesura per combatre les dades de les últimes setmanes.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va anunciar ahir que el president de la Generalitat havia demanat als serveis jurídics un estudi sobre la viabilitat d’aplicar actualment un toc de queda. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va avaluar ahir dilluns la petició de la Generalitat Valenciana de limitar la mobilitat nocturna entre la una i les sis de la matinada en els municipis on la incidència era major. Esta mesura ha estat seguida de prop pel Govern de la Generalitat de Catalunya, qui haurà de decidir si aplica o no el toc de queda en els propers dies, restricció que hauria d’estar avalada pel TSJC.

Situació a les Terres de l’Ebre

La mesura seria territorial, tal com ha afirmat el president de la Generalitat, Pere Aragonés, tot i que encara no es coneix si es podria aplicar per comarques, vegueries, municipis o altres delimitacions. El País Valencià ho ha fet als 32 municipis de més de 5.000 habitants amb més incidència. Pel que fa a les vegueries, la delimitació que la Generalitat va tindre en compte per la desescalada del maig i juny del 2020, la de les Terres de l’Ebre és la que presenta la incidència acumulada a 14 dies més baixa del conjunt català, situada en 330 punts. En canvi la incidència catalana es troba a 930.
Pel que fa a les comarques, les de l’Ebre també presenten una incidència lleugerament més baixa que la catalana. El Baix Ebre presenta una incidència de 439, el Montsià 240, la Ribera d’Ebre 204 i la Terra Alta 383, mentre que la mitjana catalana puja fins els 930.
Tot i això, la Generalitat podria decidir aplicar el confinament nocturn per municipis, tal com ha fet el País Valencià. Pel que fa als municipis de més de 5.000 habitants els que presenten una incidència acumulada més alta són Deltebre amb 888 punts, Tortosa amb 422, l’Ametlla de Mar amb 383 i Ulldecona amb 333.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects