TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Els alcaldes es posicionen en contra del parc eòlic Vandellòs-II

Els batlles de Camarles, El Perelló, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar recolzen la plataforma veïnal

Esta setmana, un grup de residents als quatre municipis afectats s’unien en contra del projecte de parc eòlic Vandellòs-II. Els alcaldes de Camarles, El Perelló, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla han confirmat que els ajuntaments se posicionaran en contra de la instal·lació, que constaria de vuit aerogeneradors i una xarxa de camins i carreteres nova. Els consistoris presentaran al·legacions i segons ha declarat l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, demanaran al Consell Comarcal del Baix Ebre que els done suport.

Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla, ha dit que “preparen accions per fer entendre als organismes que decideixen que és impossible i en sortim molt perjudicats.” Gaseni ha fet referència al POUM del municipi. “Els espais s’han de triar i identificar, no pot ser que això es pugue fer a qualsevol lloc del terme. Els plantejaments urbanístics no estaven preparats per a este tipus d’instal·lacions. No pot ser que haguem d’arrencar una olivera per posar-hi un molí o una placa solar.”

El batlle de l’Ametlla ha parlat també dels altres projectes renovables que tenen al municipi. Són sis instal·lacions fotovoltaiques i un parc eòlic. Este últim ja ha passat el filtre de la Ponència d’energies renovables, l’organisme que decideix si un territori és apte o no per a la construcció d’un parc d’energies renovables. Es tracta de l’Ametlló. “Amb la plataforma veïnal de Vandellòs-II la relació serà de suport perquè els objectius són els mateixos. Però natros ara tenim la nostra pròpia guerra. L’Ametlló té un informe favorable per a que l’empresa constructora comence els tràmits i l’obtenció de permisos, cosa inexplicable perquè han adjuntat cinc pàgines de canvis que han de realitzar per a la implantació del parc. El més normal és que amb un document amb cinc pàgines de condicionants, l’informe fos desfavorable.”

La campanya en contra de Vandellòs-II arriba en un moment en què molts sectors ebrencs qüestionen la massificació de parcs de renovables al territori, sobretot eòlics. Els ciutadans dels municipis es queixen de l’impacte visual i econòmic, ja que l’ecoturisme se’n veu afectat. També hi ha afectacions de fauna i flora perjudicials per al medi ambient.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects