TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Veïns del Perelló, Camarles i l’Ampolla s’uneixen en contra de la proposta del parc eòlic Vandellòs-II

Declaren que la instal·lació posarà en perill la fauna protegida

Esta setmana, un grup d’unes 100 persones residents al Perelló, Camarles i l’Ampolla han començat la campanya per aturar la construcció d’una nova instal·lació eòlica. El projecte del parc Vandellòs-II està proposat per l’empresa madrilenya ELAWAN ENERGY, vinculada a un grup de serveis financers japonès. Constaria de vuit aerogeneradors de 6,9 ​​MW i 210 metres d’alçada, una subestació de 30/132 kV i una xarxa de carreteres nova, que requereix la creació de camins d’accés de 6 metres d’amplada i l’ampliació de vies ja existents. Hi hauria una altra línia elèctrica d’alta tensió, la cinquena, que aniria des de l’Ampolla fins al Perelló i l’Ametlla del Mar. Finalitzaria el recorregut a la central de Vandellòs.

Actualment, els plans es troben en la primera fase i les al·legacions al projecte s’han de presentar a la Generalitat abans del 15 de març. El grup Stop Vandellòs-II s’ha unit a l’agència ambiental GEPEC per examinar l’impacte sobre la flora i la fauna locals, a més de la cultura històrica de la zona i els seus vincles amb la natura i el turisme sostenible i local. Sönke Lund, portaveu del grup, afirma: “La construcció d’estos aerogeneradors gegants a pocs metres de les cases devastarà els municipis i causarà un  impacte irreparable a l’entorn natural excepcional d’esta important regió catalana del delta de l’Ebre i les seues muntanyes. Representen un risc per a la vida salvatge local, que inclou espècies rares i protegides, com l’àguila cuabarrada.”

La plataforma veïnal reconeix el valor de les energies renovables, però creuen que el projecte tindrà un gran impacte en l’ecoturisme de la zona. “Proposem que els projectes i la producció d’energies renovables se situen allà on es consumiran, a les zones industrials properes a Tarragona i Barcelona, ​​aprofitant els terrats de les fàbriques i les zones industrials abandonades, o fins i tot en algun lloc molt menys poblat i amb un impacte més suau sobre el medi ambient «, diu Lund.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects