TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El Taller de Gemma: sentiments, disseny i flors

Gemma Rebull té una botiga taller a Amposta, la seua ciutat, El Taller. Explica que fa anys era diferent i li ha anat donant forma, traient les plaques del sostre perquè l’espai quede més ampli, més lluminós. Aquí rep tothom qui vulgue passar a saludar, a encomanar-li encàrrecs o a planificar la decoració floral del seu dia especial. L’any passat va decorar cinquanta-cinc bodes, una xifra que no vol repetir enguany pel desgast que li comporta. Ella sola s’encarrega de tot: de les estructures de fusta, del disseny, del transport, el muntatge, els detalls finals, la recollida…Treballar amb flors és la seua passió, però és una passió trobada, no heredada. Ningú de casa seua se dedicava a això, però ella, de menuda, va veure en una de les revistes de sa mare el cas d’una empresària d’èxit que ho havia abandonat tot per convertir-se en florista. I això la va dixar fascinada.

Tot i que també estava interessada en l’interiorisme, va decidir marxar a Barcelona a estudiar Disseny Floral. Això li va permetre formar-se i aprendre de les flors. Quan cursava l’últim any, un dels seus professors la va fitxar per a la seua floristeria, a Hamburg. Gemma diu que a Alemanya va adquirir una disciplina que ha arrossegat molts anys i que no sempre ha estat saludable per a ella. Conta que treballava en un taller a ple hivern sense calefacció, amb roba d’esquí i durant cada dia de la setmana. En valora l’aprenentatge que hi va adquirir, però se definix com una persona espontània i que es mou per sensacions, i no com algú que s’encasella o se conforma fàcilment.

Un dels capítols de la seua vida professional que recorda amb més estima és el seu pas per Flowers by Bornay, una empresa que treballa amb les flors i les plantes d’una manera conceptual, a partir d’idees. Per a Rebull, la faena que feien i que ella veia a través d’internet, era art pur. Així els ho va fer saber a través d’un correu electrònic on expressava tots estos sentiments, i que va animar el que seria el seu futur cap a posar-se en contacte amb ella i oferir-li un lloc a l’empresa. Guarda un gran record de Flowers by Bornay i en destaca la creativitat sense límits que s’hi respirava. Però les ganes de tornar a casa, estar a prop dels seus i emprendre un projecte propi la van fer tornar a Amposta.

En un primer moment, el local que té a la seua ciutat era una mescla de floristeria i taller, però l’èxit que va tenir en el món de la decoració per a events i, en especial, bodes, va fer que hagués de tancar l’apartat de floristeria. A El Taller la visiten els futurs nuvis o tot aquell que organitza un esdeveniment que requerixque decoració amb flors. Els casaments són la majoria d’estos encàrrecs i, encara que ja en porta desenes a l’esquena, creu que cap disseny és igual que un altre. Gemma es fixa en les persones i en el que li transmeten, i això és el que vol plasmar en cada comanda.

Facebook
WhatsApp
Twitter

1 comentario en “El Taller de Gemma: sentiments, disseny i flors”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects