TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El SEPRONA rescata 25 gossos en estat d’abandonament a Camarles

Els animals estaven desnodrits i amb unes condicions inadequades

El SEPRONA de Tortosa la Guàrdia Civil de Tarragona ha rescatat 25 gossos, entre ells 12 cadells lactants, en una finca privada d’un terreny ruraldel terme municipal de Camarles.

Els gossos es trobaven en unes deficients condicions higiènic sanitàries, en estat d’abandonament, segons ha pogut informar Guàrdia Civil. Fins i tot, alguns dels animals presentaven simptomatologia de malalties desenvolupades per la manca de cures que necessiten per al seu desenvolupament normal sense deficiències ni anomalies. A més d’aquestes circumstàncies, tampoc no comptaven amb una mínima atenció veterinària que supervisés l’estat de salut dels gossos.

En el moment de la inspecció es va comprovar pels agents actuants del SEPRONA l’absència d’aigua i menjar necessari i que, a més, el terreny on habitaven estava molt brut i es trobaven en un estat de deixadesa. Es va poder localitzar el propietari de la finca, la persona presentava símptomes propis de l’anomenada Síndrome de Noe, que consisteix en el trastorn mental que porta la persona a acumular un gran nombre d’animals de companyia, tot i que no se’ls poden proporcionar les cures adequades. Per este motiu, la unitat actuant va contactar amb serveis socials de la localitat de Camarles per tal de tractar i abordar esta actuació, proporcionar l’assistència psicològica a l’interessat i gestionar la normalitzada sortida i decomís dels animals.

Per tot això, es va procedir a la retirada de la custòdia dels gossos i van ser traslladats a l’Associació ARCA de la localitat d’Aldover. Allí els gossos han rebut alimentació i medicació d’acord amb l’estat de salut que presentava cadascun. Dels fets se’n va confeccionar un expedient informatiu dirigit a l’Entitat Municipal de l’Ajuntament de Camarles. La Guàrdia Civil té a disposició del ciutadà el número de telèfon 062, actiu les 24 h del dia, cada dia de l’any, on pot comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o dany al medi ambient, comptant amb agents especialitzats en protecció de la natura, adscrits a la Comandància de Tarragona.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects