TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El COPATE ampliarà el Centre de tractament de residus de l’Ebre de Mas de Barberans

La inversió costarà uns 25 milions d’euros

El projecte d’ampliació contempla la construcció d’una nova planta de compostatge, amb una capacitat per tractar 15.000 tones de fracció orgànica anuals i una planta de tractament mecànic-biològic per a la fracció resta, amb una capacitat de 40.000 tones anuals. “Ja tenim el projecte bàsic de l’ampliació, ara l’Ajuntament de Mas de Barberans ha d’aprovar el pla especial urbanístic i traslladar – ho a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre perquè ho aprovi” , ha explicat el president del COPATE. La previsió del COPATE és que la tramitació del projecte s’allargui durant un any i a finals de 2022 es comence a executar l’actuació que suposarà una inversió d’ uns 2 5 milions d’euros .

En este sentit, el director de l ’ARC, ha refermat el compromís de l ’Agència de Residus amb el territori i amb el projecte del nou Centre de Tractament de Residus. També el delegat del govern a les Terres de l’Ebre ha reconegut el paper del COPATE en la gestió dels residus, així com el de l’Ajuntament de Mas de Barberans . “Per continuar sent competitius és necessària una inversió important a les actuals instal·lacions de Mas de Barberans i des de la Generalitat i l’Agència de Residus assumim aquest compromís perquè les Terres de l’Ebre continuen sent un territ ori pioner en la gestió de residus”.

El Dipòsit Controlat de Residus de Mas de Barberans va iniciar la seua activitat l’any 1993 , i es va explotant per fases : la fase I està clausurada, la II semiclausurada i, actualment, s’està executant la fase III , amb una vida útil d’un any. “La inversió que s’executarà marcarà un abans i un després a Mas de Barberans , el centre de tractament de residus anirà de la mà de projectes d’implantació d’energies renovables, ha manifestat Alginet.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects